Buss- och tågkrock vid problematiska övergången

"Tåget höll på att passera"

ANNONS
|

Vid 06:30 kom larmet om en trafikolycka i Uddevalla. Det var en buss och ett godståg som hade krockat vid Kasenabbevägen.

Krocken skedde i låg hastighet och hur det gick till är på fredagen inte helt klarlagt.

Det var ett fåtal passagerare på bussen på fredagsmorgonen men ingen skadades fysiskt. Passagerarna ska ha kunnat promenera bort från olycksplatsen. Inte heller chauffören ska ha fått några fysiska skador.

Enligt Västtrafik blev passagerarna hänvisade till andra bussar.

- Det var såklart en otäck upplevelse. Men det var en mindre sammanstötning och det har gått bra under omständigheterna, säger Jesper Wiberg som är pressansvarig på Västtrafik.

ANNONS

Olyckan inträffade vid en järnvägsövergång vid Kasenabbevägen i Uddevalla. Där körs godståg från järnvägsstationen till hamnen.Bohusläningen har tidigare rapporterat om hur lokförare på sträckan larmat om den farliga situationen vid övergången.Järnvägsövergången har ljud och ljus som signalerar när tågen ska komma men det finns inga bommar.

Lokförare upplever att bilister och chaufförer kör över trots att det blinkar rött. Enligt de som Bohusläningen pratat med händer det varje dag.

En anmälan har skrivits för att polisen ska kunna utreda vad som har hänt. Enligt polisen är dock ingen person misstänkt för något brott i nuläget.

ANNONS