Västtrafik drog in flera busslinjer efter stenkastning mot en buss på Blekevägen på onsdagskvällen.
Västtrafik drog in flera busslinjer efter stenkastning mot en buss på Blekevägen på onsdagskvällen. Bild: Andreas Olsson

Busslinjer indragna efter stenkastning

Flera busslinjer har dragits in i centrala Uddevalla på onsdagskvällen efter att en buss vid 18-tiden utsattes för stenkastning, för andra gången under veckan. Senare identifierade polisen en person som tros ligga bakom stenkastningen.

ANNONS
|

Larmet om stenkastningen nådde polisen klockan 17.43, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

– Det kommer in ett larm om att det är någon som kastat sten på en buss på Blekevägen i Uddevalla, berättar han.

Enligt Hans Lippens var polisen på plats inom några minuter.

– Vi hade en patrull på plats vid 17.50 och då var läget lugnt och bussen stod stilla. Vi tar upp en anmälan om skadegörelse och lämnar platsen.

Senare under kvällen kunde polisen meddela att det iakttagits personer som man skulle kunna sätta i samband med stenkastningen. Strax före 20 hade polisen kontrollerat en person, som kan ha med skadegörelsen att göra.

ANNONS

– Vi har identifierat en person. Sen får utredningen visa om det går att knyta den personen till brottet, säger Hans Lippens.

Under torsdagsmorgonen var lokalpolisen fåordig om händelsen. Men det finns ingen misstänkt gripen i ärendet.

Ingen skadad

Ingen person ombord på bussen ska ha kommit till skada.

Efter stenkastningen drog Västtrafik under onsdagskvällen helt in trafiken på busslinjerna 1 och 12, och ändrat om rutten på linjerna 2 och 3.

– Linje två stannar inte mellan Gånglåtsvägen och Asplundsgatan och linje tre stannar inte mellan Uddevalla sjukhus och Gånglåtsvägen. Det är på grund av stenkastning, berättade Ellinor Mild på Västtrafiks störningsjour.

Under torsdagen är dock trafiken igång precis som vanligt igen, meddelar Västtrafiks störningsjour.

En liknande händelse inträffade även tidigare i veckan. I måndags ställdes linje 1 och linje 12 in från 21-tiden till tidiga morgonen, också då ska orsaken ha varit stenkastning mot buss eller annan ordningsstörande händelse. Då larmades dock aldrig polis.

ANNONS