Byggde en egen hinderbana under pandemin

Funderingarna på att bygga en egen hinderbana har funnits i ett par år. Under påskhelgen var det äntligen premiär för Malin och Daniel Nävergård hemmabyggda hinderbana.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

För två år sedan deltog Malin Nävergård i den populära tävlingen Run Dirt Race i Uddevalla där syftet är att ta sig över olika typer av hinder.

– Det var nog där jag fick idén att göra en egen hinderbana. I höstas bestämde vi oss för att börja bygga hinderbanan, säger Malin Nävergård som tränar flera gånger i veckan och är verksam som personlig tränare och resurspedagog.

En hinderbana kan finnas inomhus eller utomhus och är ett sätt att träna eller se vilken styrka och kondition som man har.

Intresset för träning har funnits i många år och hon har tidigare spelat fotboll och innebandy.

ANNONS

– Jag tycker också att testa olika hinderbanor, säger hon.

Blivit intresserad

Hennes man Daniel Näverård är inte lika intresserad av träning. Men har inte något emot att visa hur man gör för att klara av olika hinder.

Det går lekande lätt när han flyger fram genom luften i den del av banan som det byggts i något som heter rigg. Att ta sig över ett plank som är högre än två meter ser inte ut att vara något problem för honom.

Den hinderbana som paret byggt består av ett 50-tal olika hinder med varierande svårighetsgrad. Det är en hel del material från skogen som har använts. En anledning till varför de byggt hinderbanan är den pågående pandemin.

Malin Nävergård tycker det är viktigt att ordna olika typer av aktiviteter utomhus.

Färre timmar

– Innan pandemin slog till arbetade jag ungefär 15 timmar i veckan som personlig tränare. Under den andra vågen i höstas gick antalet timmar när jag arbetade som personlig tränare ner till fem timmar i veckan. Nu är det fler som anlitat mig igen. Det är viktig för mig att kunna erbjuda olika typer av aktiviteter utomhus. Den möjligheten har jag nu med en egen hinderbana.

I den så kallade riggen finns det ringar, olika klätterställningar och mycket annat att prova på.

ANNONS

– Den som vill har möjlighet att komma hit och prova på hinderbanan. Vi kommer bara att ta ut en mindre avgift, säger Malin Nävergård.

ANNONS