Gratis wifi erbjuds bland annat vid Kungstorget.
Gratis wifi erbjuds bland annat vid Kungstorget. Bild: Karl af Geijerstam

Bygger ut fritt trådlöst internet i Uddevalla och Ljungskile

I Uddevalla har det redan erbjudits fri wifi på flera platser. Men nu har servicen byggts ut ytterligare, och har dessutom nått Ljungskile.

ANNONS
|

Nyligen avslutades EU-projektet ”Wifi4EU”. Ett initiativ som ger Uddevalla ekonomiskt stöd för en utbyggnad av trådlöst internet på lokala platser. Kommunen får ett bidrag motsvarande ungefär 160 000 kronor till en förstärkning och utbyggnad av gratis wifi i centrum.

– I Uddevalla har vi nu fritt wifi på flera platser än innan men vi har också stärkt uppkopplingen på de platser som redan hade täckning, säger Sophie Carling, näringsutvecklare på Uddevalla kommun.

I Uddevalla hittar du uppkoppling på platser som Kungstorget, Drottninggatan och Kungsgatan men även flera parker och parkeringar. Dessutom kan du på ”Wifi4EU” nu också surfa fritt i Ljungskile centrum och hela vägen ner mot Ljungskile båthamn.

ANNONS

– Det är väldigt roligt att vi fått detta till Ljungskile där det inte alls fanns innan, säger Sophie Carling.

Hon berättar hur detta kompletterar det wifi som redan erbjuds i flera kommunala lokaler, så som skolor och bibliotek.

– Detta gynnar både våra medborgare och våra besökare. Många gånger ser man det som en självklarhet att det ska finnas en bra täckning på offentliga platser och nu kan vi erbjuda det.

ANNONS