Efterträdaren. Stig Olsson, lokalpolitiker och bonde, tar över efter Nils Mellin som ordförande för LRFs kommungrupp.
Efterträdaren. Stig Olsson, lokalpolitiker och bonde, tar över efter Nils Mellin som ordförande för LRFs kommungrupp.

Byte på LRF-tronen i Uddevalla

Stig Olsson ersätter Nils Mellin som ny ordförande för LRF:s i Uddevalla. D

ANNONS
|

Nils Mellin har under decennier gjort sig känd för sin kämpaglöd i olika frågor som rört miljö och lantbruk inte bara i frågor som rört kommunen, utan också i frågor av rikskaraktär. Han ersätts av Stig Olsson som är lantbrukare och även aktiv som kommunpolitiker för centerpartiet. Nytt blir att även en vice ordförande utses i kommungruppens styrelse. Denne valdes också på måndagskvällen, och heter Torsten Torstensson, även han aktiv lantbrukare.

Under 2016 har LRF:s kommungrupp med stöd från LRF Västra Götaland bland annat drivit frågor gällande utökat strandskydd (begränsning av markanvändning) och vattendirektivet (förhindra övergödning med stopp av vattenutflöden till havet) som man befarar kan komma att påverka jordbruk och bondens ekonomi negativt. Även frågor rörande avloppsslams eventuella användning på åkermark har LRF debatterat. Dessa frågor kommer man att fortsätta med, under Stig Olssons ordförandeskap.

ANNONS

Läs mer:

Nils Mellin höll på måndagskvällen ett brandtal som i korthet gick ut på att ett viktigt mål för LRF är att jobba för att landet inte ska skära ner mer på jordbruket och lita till ökad matimport. Med på årsmötet fanns förre riksdagsledamoten Jan-Olof Larsson (S) och kommunalrådet Ingemar Samuelsson (S).

ANNONS