Carolin från Ljungskile väver samman konst och natur

Under påsken har flera konstvandringar ägt rum i Bohuslän. En av många konstnärer som deltagit är Carolin Poulot från Ljungskile. I hennes ateljé fick besökarna betrakta de naturinspirerade konstverken.
– Drömmen är att kunna leva på konsten, säger Carolin Poulot.

ANNONS

Under påskhelgen har både Konstvandring i Ranrike, också kallad Kvirr, och Konstvandringen Södra Bohuslän anordnat evenemang. Många konstnärer i Bohuslän har delat med sig av sin konst och öppnat upp sina ateljéer. En av dem är Carolin Poulot från Ljungskile.

– Konstvandringen är årets höjdpunkt. Det är ett sätt att visa upp sig och möta människor. Många kommer tillbaka år efter år och till slut blir det vänner, säger Carolin Poulot.

Carolin är uppväxt i Bohuslän och landskapet har präglat henne mycket i sitt konstskapande. Hon uttrycker själv att hon målar naturens närvaro och att naturen är en stor inspiration- och kraftkälla.

ANNONS

– Jag tycker om att vara i naturen. Det räcker att man åker utomlands och tycker att man haft en härlig semester, så kommer man hem och inser att man egentligen inte behövde åka bort, säger hon.

I ateljén är det mer städat än vanligt, erkänner Carolin. Överallt står hennes verk framställda. Det är flera olika motiv, bland annat pelargoner inspirerade från Pelargonmuseet och kända turistmål från kuststäderna. Ett motiv som Carolin Poulot aldrig tröttnar på att skapa är musslor. Hon drar en likhet mellan musslorna och människorna.

– Det jag tycker är så häftigt med musslor är att de är som oss människor – alla är unika. När man tittar på musslor inser man att ingen är den andre lik, säger hon.

Då och då kommer olika sällskap upp för trappan och in i den vita lilla ateljén. Carolin Poulots beskriver att det varit så mycket besökare att det stundvis varit trångt att ta sig fram.

– Alla är otroligt generösa! Det är så roligt och prata med folk, annars är man så mycket själv när man sitter och skapar, säger hon.

Sista dagen att besöka Carolin Poulots ateljé under konstvandringen är annandag påsk, vilket också markerar avslutningen på Konstvandringen Södra Bohuslän. Måndagen innebär också den sista chansen för konstnärerna som deltar i Kvirr att visa upp sina verk.

ANNONS
ANNONS