Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Cassandras tatuering koras till vinnare i Bohusläningens tatueringstävling

Ett motiv från en svunnen tid – det var vad som fångade juryns hjärtan och valde Cassandra Bergstens tatuering som vinnare. ”Riktigt cool” och ”Verkligen unik” är orden som beskriver en smygrökande 11-åring.
– Fotot har en ganska rolig historia, säger Cassandra Bergsten.

Det är en minst sagt unik tatuering som har vunnit Bohusläningens tatueringstävling. Ägaren till motivet heter Cassandra Bergsten, 27 år och är boende i Uddevalla. Men tatueringen i sig visar hennes morfar Kurt, som 11-åring.

– Jag står min familj väldigt nära men min morfar är min bästa vän och förebild. Jag tar varje chans jag får att umgås med honom. Skulle jag hylla någon lite extra genom en tatuering så var det givet att det skulle vara honom, säger hon.

Hon tar emot blommor och diplom i sitt hem i Uddevalla och på plats är även mamma Katharina och morfar Kurt. Tatueringen som vunnit tävlingen är en av drygt ett 20-tal på Cassandras kropp, men den rökande pojken är favoriten och den som får flest komplimanger av förbipasserande beundrare.

– Det är roligt när folk frågar om den. Många tror att det är en filmstjärna eller något liknande. Och när jag berättar historien bakom fotografiet så brukar många skratta, säger hon.

Gömde sig i en fotoautomat

Bilden kommer från när morfar Kurt Bergsten växte upp i Gamlestan i Göteborg på 60-talet. En dag bestämde han sig för att han skulle smygröka. Lösningen på nyfikna blickar blev därför att gömma sig i en fotoautomat som låg nära hemmet.

– Och precis när han går in i den här fotoautomaten så ser hans pappa honom när han kör förbi. Så han stannade till och fotade honom, och frågade vad sjutton han höll på med, säger hon och tittar på sin morfar.

– Ja, man blev ju ganska förvånad när pappa kom, säger Kurt Bergsten och skrattar.

Blev det utegångsförbud?

– Nej, jag hade så snälla föräldrar. Det var ju också en helt annan tid då och man visste inte om vilka skador man kunde få av rökning, säger han.

LÄS MER: Här är finalisterna i tatueringstävlingen

Tatueraren bakom tatueringen

Tatueraren som förevigat fotografiet på armen heter Patrick Thorsson, 30 år. Han är i dag inte längre verksam inom branschen men blir glatt överraskad av utmärkelsen.

– Det är alltid roligt att få beröm från andra, men det viktigaste är ju att Cassandra blev nöjd. Det var en viktig tatuering för henne och personligen så älskar jag bilen, säger han.

Tatueringar är något som Patrick växt upp med. Hans morfar var sjöman som ung med egna tatueringar men det var Patricks storebror som först började experimentera med konstformen. Och intresset smittade av sig.

– Men det var en vän som sa att han kunde köpa utrustningen, om jag tatuerade honom gratis, så på den vägen gick det. Då var jag omkring 18 år, säger han.

Omkring nio år blev det som tatuerare men redan som barn minns han hur han smög tuschpennor ut från lektionsrummen och målade klasskamraterna på armarna.

– Jag har alltid gillat och måla och älskar konst i alla former, säger han.

Att utmana sina rädslor

Mellan åtta och nio timmar blev det i tatueringsstolen för Cassandra Bergsten, och resan var, trots tidigare tatueringar, inte helt enkel.

– Jag har lite handledsfobi. Så jag sa till Patrick att jag inte ville ha tatueringen för långt ner. Men det höll han inte med om så jag fick helt enkelt bita ihop och hålla en vän i handen samtidigt som jag skrek på honom, säger hon.

Har du några tips att skicka med till den som går i tankarna på att tatuera sig?

– Det är många som säger ”lev för stunden”, men jag anser att man ska ta sig en riktig funderare innan man sätter sig i tatueringsstolen, och att man vet vad man vill göra. Den går inte direkt att ånga, en tatuering sitter för livet, säger Cassandra Bergsten.

Namn: Cassandra Bergsten

Ålder: 27 år

Bor: Uddevalla

Jobbar som: Behandlingsassistent

Familj: Sonen Kian, 4 år och den lilla chihuahuan ”King”.

Stort tack till alla som skickat in bidrag till Bohusläningens tatueringstävling. Nedan följer de fem finalister som kommer få skraplotter hemskickade till sig på posten – kanske blir det fler tatueringar inom kort.

Bild: Cassandra Bergsten
Bild: Cassandra Bergsten

Porträtt på min allra bästa vän, min morfar 🥰 får alltid fina kommentarer från såväl gamla som unga gällande porträttet, hade varit skoj att vinna 🙏🏼.
Bild: Patrik Johansson
Bild: Patrik Johansson

Denna tatuering sitter på min högra underarm och motivet är mitt barnbarn William som fick farfar knockad från första stund❤️❤️❤️❤️❤️Det finaste jag har😍
Bild: Christian Lindström
Bild: Christian Lindström

”Påminnelse om en stökig dåtid.”
Bild: Andreas Ekström
Bild: Andreas Ekström

En hyllning till Fjällbacka efter min pappas bortgång, det är en ”Peter Engberg ” tavla.
Bild: Martin Svensson
Bild: Martin Svensson

Vi gillade Skrot Nisse som små jag och en god vän man känt hela livet. Vi gjorde därför en tatuering bägge två, en likadan på samma ställe👌🏻