Torp är under utbyggnad. Clas Ohlson är ett företag som siktar på att flytta in.
Torp är under utbyggnad. Clas Ohlson är ett företag som siktar på att flytta in. Bild: Edvin Bergström

Clas Ohlson satsar på Torp köpcentrum

Hemmafixarkedjan Clas Ohlson öppnar stor butik på Torp köpcentrum. Hur det går för butiken inne i centrum är oklart – inga beslut är fattade.
– Men visst kommer vi att stänga en del butiker, säger etableringschef Thomas Arvidsson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Hösten 2020 öppnar Clas Ohlson på Torp, meddelar Thomas Arvidsson som är butikskedjans etableringschef för den svenska marknaden. Han berättar också att man inte fattar några nedläggningsbeslut så länge man har löpande hyreskontrakt, vilket man har med fastighetsägaren där butiken ligger vid Kungsgatan i Uddevalla.

På Torp tänker man hyra in sig hos den norske fastighetsmiljardären Olav Thons bolag, som köpt upp en stor del av Västra Torp. De fastigheterna är man just nu i full fart med att bygga om och ut.

– Det är vår filosofi att inte bygga själva, utan att hyra in oss.

Lägger ni ner butiken inne i staden då tror du?

ANNONS

– Så fort ett hyreskontrakt går ut värderar vi butiken och vår närvaro. Det är ett löpande arbete numera, men några beslut om butiken inne i Uddevalla har vi inte fattat ännu. Men visst kommer vi att stänga en del butiker, förklarar Thomas Arvidsson.

Vill få ner hyrorna

Hur långt Clas Ohlsons hyreskontrakt löper inne i Uddevalla kommenterar man inte ifrån företagsledningen, förklarar han.

I samband med att företaget presenterade sitt bokslut i juni i år, rapporterade Sveriges Radio att Clas Ohlson vill få ner hyrorna för sina butikslokaler runt om i Norden.

Företaget redovisade då en förlust före skatt på 77 miljoner för fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår.

Ingen som besökt Västra Torps köpcenter har kunna missa att den nya fastighetsägaren bygger ut lokalerna, för både nya affärskedjor och redan etablerade som vill ha mer plats eller flytta sig en bit under tak.

LÄS MER:Kulmen ännu inte nådd i massiva bygget på Torp

ANNONS