Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Coronasmittade på äldreboende i Uddevalla

Två personer på ett äldreboende i Uddevalla har bekräftats vara smittade med covid-19. Personerna är just nu isolerade på det aktuella äldreboendet.

Under gårdagen visade det sig att två personer på ett äldreboende i Uddevalla har smittats med covid-19. Det bekräftar Roger Granat, socialchef på Uddevalla kommun.

De smittade har nu isolerats på det aktuella äldreboendet och behöver inte sjukhusvård i nuläget.

– Jag kan utöver det inte kommentera hur de mår. Vi följer de rutiner som finns och det är utsedd personal som enbart jobbar med de smittade. Vi använder den skyddsutrustning som rekommenderas av myndigheterna , säger han.

Under de senaste veckorna så har flera personer på boende på äldreboenden i kommunen testats, men dessa har alla varit negativa. De två personerna som nu bekräftas smittade är de första fallen.

– Naturligtvis blir boende och personal oroliga när de kryper närmare oss. Vi läser om hur det ser ut i Stockholm och nu har vi fått de här två fallen i Uddevalla, säger Roger Granat.

Man inväntar också provsvar från en av de boende som nyligen testats och smittspårning har nu inletts för att begränsa spridningen av virus.

– Det är ganska troligt att fler personer kommer att testas. Det är regionens smittskydd som leder arbetet och avgör vilka som bör testas, men det är möjligt att både personal och fler boende kommer att testas, säger han och fortsätter:

– Vi ser fram emot att fler kan testas, det finns signaler på att vi inom en snar framtid kan börja testa själva och det hade underlättat.

Vilket äldreboende det gäller kan inte Roger Granat kommentera men anhöriga till de boende på det aktuella äldreboendet har informerats.