En Uddevallabo döms för stöld av fyra cyklar och häleri av två.
En Uddevallabo döms för stöld av fyra cyklar och häleri av två. Bild: Jessica Gow

Cykeltjuv döms till skyddstillsyn

Sammanlagt sex stulna cyklar, de flesta elcyklar, har Uddevallabon på olika sätt hanterat. Nu döms han för flera fall av stöld och för häleri.

ANNONS
|

Det är en 27-årig Uddevallabo som nu döms till skyddstillsyn av Uddevalla tingsrätt för flera brott, bland annat ringa skadegörelse, rattfylleri och tre fall av ringa narkotikabrott. Han döms också för att ha stulit flera elcyklar i Uddevalla under sommarmånaderna förra året. Stölderna har skett på olika adresser i de centrala delarna av Uddevalla, och en av cyklarna tillhörde Uddevalla kommun.

Vid några av tillfällena såg vittnen mannen stjäla cyklar, andra cyklar hittades utanför mannens bostad. Två av de stulna cyklarna utanför mannens bostad, en elcykel och en vanlig cykel, kunde inte bevisas ha stulits av 27-åringen. I de fallen åtalades han i stället för häleri. Sammanlagt döms mannen för fyra fall av stöld och ett fall av häleri.

ANNONS

Mannen har erkänt de flesta brotten han döms för, men han förnekade häleribrottet och menade att han köpt cyklarna och inte visste att de var stulna.

Bohusläningen har tidigare rapporterat att antalet cykelstölder i Uddevalla ökade kraftigt 2018.

ANNONS