Ingalill Sundhage
Ingalill Sundhage

Därför är jag tillbaka i sadeln

Ingalill Sundhage: Jag fick en chans jag inte kunde motstå.

ANNONS
|

Efter fyra månaders ledighet blev lusten att andas tidningsredaktion och nyheter stor, så när chansen dök upp kunde jag inte motstå.

Och vi har mycket att göra. I takt med att vår journalistik utmanas av dom som säger att vi mörkar, inte vågar utmana etablissemanget eller som tycker att vi gömmer oss bakom vårt etiska regelverk, behöver vi vässa oss. Vi måste bättre beskriva vad vi gör för att nyheterna vi levererar ska bli angelägna och korrekta. Vad som krävs av oss för kunna leverera angelägen och korrekt journalistik. Men vi ska göra det i dialog och med väl underbyggda argument och avhålla oss från pajkastning, idiotförklaringar och förnedrande invektiv.

ANNONS

Som krönikör i en tidning eller på en sajt kan du gärna ta ut svängarna och tycka till och stort och smått, men ska nyhetsjournalistiken anses vara vederhäftig, behöver den vara faktabaserad och kontrollerad av oberoende källor, spegla alla sidor, och förstås ha ett allmänt intresse.

Ta därför chansen och träffa oss i dag. Vi kommer att vara på rådhuset vid torget i Uddevalla mellan 10 och 15. Förutom att redaktionen är på plats där du kan se hur en tidning planeras eller hur vi jobbar med sajten så att du som läsare enkelt ska kunna ta del av nyheterna, har vi bjudit in två politiker. Det är Christer Hasslebäck (UP) och Gunilla Magnusson (MP) och de ska bland annat diskutera parkeringar i stadskärnan. Karin Carlsson kommer också att ta pulsen på Angelo Vega, mannen som tog Futsal till Uddevalla.

Själv kommer jag att vara på plats från och med klockan tolv och jag tar gärna del av vad ni gillar med vår tidning och vår sajt och vad ni saknar och vill se mer av. Vi vet att lokala nyheter är ryggraden i vår rapportering men vad betyder det för dig? Kanske har du ett tips som du tror kan intressera fler. Berätta det för oss. Du är välkommen med frågor och undringar om allt från layout och redigering, rubriksättningar, vinklar och varför tidningen ser ut som den gör. Passa på och ställ frågor om vårt etiska regelverk och hur det kan komma sig att en tidning väljer att publicera ett namn när en annan tidning avstår.

ANNONS

Vi ses på torget!

ANNONS