Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Dömd för flera brott – misstänks för allmänfarlig ödeläggelse

Polis och åklagaren har sedan i lördags konsekvent nekat till att den misstänkte mannen varit känd för dem sedan tidigare. Nu har man ändrat sig.

I helgen avslöjade Bohusläningen att det var ett stort polispådrag vid en fastighet i utkanten av Uddevalla kommun. En man greps och anhölls, misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Polis och chefsåklagare Daniel Edsbagge har vid upprepade tillfällen nekat till att den misstänkte mannen, som är i 45-årsåldern, varit känd för dem sedan tidigare.

Men grannar som Bohusläningen varit i kontakt med vittnar om att de varit rädda för mannen. Oberoende av varandra säger också flera grannar att polisen har varit hos mannen ett antal tillfällen.

LÄS OCKSÅ: Grannar är rädda för mannen

Och mannen är dömd i mitten av 2000-talet till skyddstillsyn och dömdes några år senare till rättspsykiatrisk vård. Enligt Svt Väst, som var först att berätta om att mannen varit dömd tidigare, har han hotat både poliser och åklagare.

Han har hotat med att söka upp personerna han hotat, i deras hem och våldföra sig på deras familjemedlemmar.

Men nu har chefsåklagare Daniel Edsbagge kommenterat saken ytterligare. Daniel Edsbagge menar att domarna mot mannen ligger för långt bak i tiden för att ha betydelse i dag.

"Det är inget vi kan åberopa i det här fallet", säger Edsbagge till Svt Väst.

LÄS OCKSÅ: Bombgruppen på plats

Han berättar också att polisen gjort ett jättebeslag av kemikalier, som kopplas till mannen. Enligt Daniel Edsbagge har han haft minst 150 kilo kemikalier - först hemma men sedan har kemikalierna förts vidare till ett återvinningsföretag. Polisen har nu även tagit dessa kemikalier i beslag.