Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dömdes för bedrägeri – åtalas för fler fall

Tidigare i år dömdes en kvinna i 50-årsåldern för 15 fall av bedrägeri. Innan straffet ens hann påbörjas häktades hon återigen för nya brott och nu står hon åtalad för flera nya fall av bedrägeri.

Det var 2016 som kvinnan försökt sälja en tomt till ett par i Uddevalla med ett falskt köpekontrakt. Hon hade också under 1,5 års tid lurat 15 personer på pengar, bilar och en båt med bland annat genom falska annonser och skärmbilder på överföringar av pengar som aldrig skickats.

Kvinnan dömdes i mars till fängelse i ett år och två månader av Uddevalla tingsrätt men innan straffet hann påbörjas häktades hon igen misstänkt för nya brott.

LÄS MER: Dömdes för flera fall av bedrägeri – återigen häktad

Nu åtalas hon på nytt för ytterligare flera fall av bedrägeri och och ett fall av bedrägeri och brukande av falsk urkund. De nya åtalspunkterna rör bland annat bedrägerier där kvinnan ska ha köpt bilar genom att visa upp falska kontoöverföringar utan att pengar har skickats.

Kvinnan ska även ha lånat över 40000 via ett företag i en annan persons namn. Enligt åtalet ska hon sedan ha förmått personen i vars namn hon lånat pengarna att föra över dem till henne.

Kvinnan nekar till samtliga brott hon nu står åtalad för.