Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kvinnan misstänks ha begått nya brott bara dagar efter fängelsedomen. Bild: Ronny B Nilsson

Dömdes för flera fall av bedrägeri – återigen häktad

En kvinna i 50-årsåldern dömdes nyligen till fängelse för 15 fall av bedrägeri och ett fall av urkundsförfalskning vid Uddevalla tingsrätt. Bland för att ha försökt sälja sin grannes tomt. Nu misstänks hon för nya bedrägeribrott som begåtts innan det tidigare straffet ens påbörjats och hon häktades under fredagen.

Det var i juli 2016 som kvinnan kom med ett erbjudande om ett tomtköp till ett par som hon var bekant med. För 25 000 kronor skulle de få köpa in sig på en tomt på 7 000 kvadratmeter i Uddevalla. Som bevis för erbjudandet visade hon upp ett köpekontrakt över tomten med de båda markägarnas signaturer.

Paret gick med på erbjudandet och förde över 25 000 för tomtköpet samt 8 000 för lantmäterikostnader. Men det hela var en bluff. Signaturerna på köpekontraktet var förfalskade och Lantmäteriet hade aldrig startad något ärende angående den aktuella tomten.

Lurade till sig pengar, bilar och en båt

Det här visade sig bara vara starten på kvinnans bluffverksamhet. Under cirka 1,5 år lurade hon 15 personer på pengar, bilar och en båt. Brotten har utspelat sig på olika platser i Bohuslän. Vissa av brotten begicks genom falska annonser där hon fått betalt för varor som hon sedan aldrig lämnade ifrån sig.

Andra brott handlar om bilar som hon lurat till sig genom att lova delbetalningar som aldrig gjorts. Hon ska bland annat ha skickat skärmbilder på iordninggjorda överföringar som sedan aldrig skickats.

Flera av bilarna har hon sedan sålt vidare. Den dyraste bilen som fick tag på hade ett värde av 45 000 kronor. Sammanlagt uppgår värdet på bedrägerierna till drygt 220 000 kronor.

Fick ett år och två månaders fängelse

Kvinnan satt under utredningen häktad hos polisen i Uddevalla och i början av mars dömdes hon till fängelse i ett år och två månader vid Uddevalla tingsrätt för brotten. Vissa av brotten erkände kvinnan medan hon i vissa fall förnekade brott. Sammanlagt dömdes hon för 15 fall av bedrägeri och ett fall av urkundsförfalskning.

Men innan kvinnan ens hunnit påbörjat sitt fängelsestraff är hon återigen i förvar hos polisen.

Under fredagen häktades nämligen kvinnan misstänkt för tre nya fall av bedrägeri. Ett som ska ha inträffat dagen innan den tidigare domen föll medan de andra två misstänks ha begåtts bara dagarna efteråt.