Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: TT

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Döms för att ha orsakat och smitit från olycka

Mopedisten bröt båda armarna när bilen framför tvärnitade. Nu döms bilföraren för att ha orsakat olyckan och därefter smitit från platsen.

Domstolen ser allvarligt på bilförarens tilltag, när han medvetet gjorde en kraftig inbromsning så att en bakomliggande moped körde rätt in i den framförvarande bilen. Kollisionen, som skedde på Kasenabbevägen i början av juni, var så kraftig att mopedisten fick frakturer på båda armarna och var tvungen att bli gipsad. Efter olyckan körde bilen därifrån.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

LÄS MER: Pojke bröt båda armarna i olycka – förare smet

Nu döms bilföraren, en man i 25-årsåldern, av Uddevalla tingsrätt för vållande till kroppsskada, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats. Han erkände brotten och förklarade att han ansåg att mopeden låg för nära och att han ville markera

Domstolen anser att bilföraren kunde ha räknat med att det skulle ha skett en kollision mellan fordonen när han bromsade in så kraftigt, och att tilltaget har utgjort ett medvetet risktagande från hans sida. Domstolen anser att brottet är så allvarligt att han skulle kunna dömas till fängelse, men då det handlar om en tidigare ostraffad person och det inte finns anledning att tro att han ska begå fler brott stannar påföljden vid villkorlig dom och dagsböter om sammanlagt 6 000 kronor.