Clas Ohlson är en av de kedjor som etablerar sig på Torp inför julhandeln. Foto: Henrik Montgomery / TT
Clas Ohlson är en av de kedjor som etablerar sig på Torp inför julhandeln. Foto: Henrik Montgomery / TT Bild: Henrik Montgomery/TT

Då öppnar de nya butikerna på Torp

Utbyggnaden har genomförts i flera etapper. Vissa av de nya butikerna som kommer till Torp har dessutom varit okända – fram till nu. Här är listan på vilka som etablerar sig i höst och datumen de öppnar.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Pusselbitarna börjar falla på plats för de lokaler som Olav Thon-gruppen har iordningställt i den modernisering av köpcentret som har beräknats gå på över 700 miljoner kronor.

– Vi öppnar inom en kort tid 24 butiker varav åtta är sådana som flyttar inom köpcentret, säger Håkan Pekkari.

Han är på väg att avrunda sin långa karriär som centrumchef på Torp med att ro det stora utbyggnadsprojektet i hamn.

LÄS MER: Centrumchefen lämnar Torp för att bli vd för ett fastighetsbolag

För exakt två år sedan, den 22 september 2018, skrev Bohusläningen om en viss förvirring bland bilburna kunder i fredagstrafiken när avspärrningar, markarbeten, rivning och nybyggnation av delen närmast E 6 skulle sätta igång, så till den grad att väktare fick sättas in.

ANNONS

LÄS MER: Här blir det p-kaos på Torp inför stora utbyggnaden

Omfattande förändring

Sedan dess har mycket hänt. Ica byggde om sin fastighet och i början av 2020 öppnade Coop och Systembolaget sina nya butiker. I början av juli öppnade en hel del butiker inom fackhandeln på en gång.

Ett par av höstens tillkommande butiker, Synoptik (10 september) och Kicks (19 september), har redan öppnat. Näst på tur, nu på lördag, är Stjärnurmakarna (26 september).

Intensiva dagar i slutet av oktober

Sedan dröjer det ytterligare några veckor. Här är listan på resterande öppningar som är klara, där slutet av oktober är mest intensiv.

19 oktober: Intersport

22 oktober: Granit

23 oktober: Bastard Burger

28 oktober: Home & Cook

29 oktober: Apoteket

30 oktober: Bodyshop, Flying Tiger, Glitter, Yogi Boost, Sportshopen, Life, Telia, Mister Minit, Lundbergs, Gottebiten, New Yorker, Happy phone, Hunkemöller, Euronics.

5 november: Clas Ohlson

Sedan finns det ytterligare några butiker vars öppningsdatum ännu inte är klara.

Intersport satsar på Torp

Bland dem som flyttar internt lämnar flera kedjor hem- och fritidshuset för att etablera sig i den nya delen. Det gäller till exempel Intersport som under året har berörts av en rekonstruktion. Nyligen kom beskedet att tolv butiker i landet stängs men på Torp kommer kedjan alltså att finnas kvar.

ANNONS

– Det känns fantastiskt. De gör en satsning som flyttar till en ny lokal, säger Håkan Pekkari.

Förbereder total ombyggnation

Vad som händer med fastigheten intill Bauhaus, som inte har rustats upp och där allt fler lokaler gapar tomma, återstår att se. Håkan Pekkari är i dagsläget förtegen om de exakta planerna.

– Det är en förberedelse för en total ombyggnation av huset, så det kommer att byta skepnad helt och hållet, säger han.

LÄS MER: Kedjans toppchef öppnar butik i hemkommunen

LÄS MER: Ny hamburgerkedja öppnar på Torp

ANNONS