Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uddevalla centrum och hamn översvämmades.  Bild: Lasse Edwartz
Uddevalla centrum och hamn översvämmades. Bild: Lasse Edwartz

Dagen då Sveriges ögon riktades mot Uddevalla

I veckan har Uddevalla och Bohuslän varit på mångas läppar. Översvämningar och sälbesök har lockat läsare, lyssnare och tittare runt hela Sverige och artiklarna har delats på sociala medier. Så mycket att Bohusläningens artikel om översvämningen blev Sveriges mest delade.

Det var artikeln "Centrala Uddevalla helt översvämmat" som delades flitigt på sociala medier. Vid två tillfällen delades den mest i hela landet och under hela gårdagen var den bland de tio mest delade totalt. Bakom siffrorna står webbentreprenören Ted Valentin som skapat ett program där Sveriges mest delade artiklar mäts och listas.

Och artikeln delades. På sociala medier hade över 1 600 personer delat inlägget och bara från Bohusläningens egen kanal gick över 450 användare in och delade vidare.

Stort intresse i landet

Intresset för Uddevallas öde har varit stort i landet. Rikstäckande medier som Aftonbladet, Dagens Nyheter, SVT och Sveriges Radio rapporterade alla om översvämningarna och följde upp med händelser på lokal nivå. Sälen Sally som simmade förbi i alla mediers flöden som exempel på hur högt vattenflödena var och även djurtransporter på gummibåtar plockades upp här och där.

LÄS MER: Sälen Sally på besök i fiskaffären

LÄS MER: Sjuka husdjur tvingas åka gummibåt in i djursjukhuset