Populärt. Dans är det mest populära kollot berättar Marianna Andersson.
Populärt. Dans är det mest populära kollot berättar Marianna Andersson.

Dags att anmäla sig till sommarkollo

Cirkus, hantverk, pop eller dans? Det är några av Fyrbodals kollomöjligheter.

ANNONS
|

Under sommaren erbjuder Fyrbodals kulturkollo nio olika kollon för ungdomar mellan 11 och 16 år. Nytt för i år är att det inte blir något film- eller bild- och formkollo, däremot blir det tre cirkuskollon.

– Det blir hantverk, snida med kniv, keramik och textil. Vi har ett stort tryck, säger Marianna Andersson, kulturansvarig på Fyrbodals kommunalförbund.

Varje kollo har plats för 20 deltagare. Alla 11-16-åringar i Fyrbodals kommuner som söker ett sommaräventyr är välkomna att anmäla sig före den 21 april.

– Men till skrivandet är det många som söker, även unga utanför våra kommuner anmäler sig, säger Marianna Andersson.

ANNONS

Kolloverksamheten har funnits i Bohuslän sedan 1990-talet, långt innan Fyrbodal fanns. Då bedrevs all verksamhet på Skaftö, med målsättningen att nå föreningslös ungdom.

– Det tog tid innan man hittade formen. I dag jobbar vi med barn och professionella kulturarbetare. Det är väldigt bra för barnen, säger Marianna Andersson.

Anmäla sig kan man göra via en länk på sin hemkommuns hemsida. Avgiften är 900 kronor för invånare i Fyrbodal. Undantag är cirkuskollona som kostar 700 kr respektive 1300 kr. I avgiften ingår mat, boende och kolloaktiviteter.

Vad får den som anmäler sig till sommarkollo?

– Det är ett övernattningskollo där man får ta del av kunskap från professionella kulturarbetare. Man får jobba! Men också träffa andra barn och ha väldigt kul, säger Marianna Andersson.

ANNONS