Kultursamordnare Pontus Blom ser fram emot årets Parksommar som kommer äga rum i Margretegärdeparken 12-14 augusti. För de som inte kan se konserten live på plats direktsänds hela musikfesten på bohuslaningen.se.
Kultursamordnare Pontus Blom ser fram emot årets Parksommar som kommer äga rum i Margretegärdeparken 12-14 augusti. För de som inte kan se konserten live på plats direktsänds hela musikfesten på bohuslaningen.se. Bild: Elin Gustafsson

Dags för sommarens stora musikfest i Uddevalla

Om en vecka är det dags för årets Parksommar i Margretegärdeparken. Under tre dagar gästar sex artister scenen och i år kan parkområdet ta in ett begränsat antal publik på plats. Dessutom direktsänds hela musikfesten på bohuslaningen.se. Missa inte det!

ANNONS
|

I slutet av juni stod det klart att årets Parksommar i Uddevalla blir av.

– Vi har fått invänta restriktioner och rekommendationer, och det känns såklart helt otroligt att vi faktiskt kan genomföra evenemanget, dessutom med publik i år, säger en glad Pontus Blom, kultursamordnare Uddevalla kommun som arrangerar Parksommar.

Förra året kunde musikfesten äga rum trots pandemin, men då utan publik på plats. Istället direktsändes alla konserter på bohuslaningen.se, då bland annat Newkid spelade från Stadshusets takterrass i Uddevalla.

– De livestreamade konserterna var en lösning som vi jobbade fram eftersom vi inte kunde ha publik på plats. Det var jättelärorikt och det blev tre grymt bra spelningar. Det har vi tagit med oss till årets konserter, tillägger Pontus Blom.

ANNONS

LÄS MER:Parksommar 2021 blir av – här är artisterna som står på scen

Publik på plats

Tack vare lättade restriktioner kan Parksommar i år alltså hållas med ett begränsat antal publik på plats i Margretegärdeparken. Totalt kommer 600 personer kunna ta plats i parkområdet, som kommer vara avspärrat upp till drygt halva parken.

– Det här året blir en slags mjuk övergång. Samtidigt som vi kan ta in publik på plats erbjuder vi ju även en digital sändning vilket känns superbra för de som inte har möjlighet att se konserterna från parken. Det krävs såklart lite mer jobb men det känns viktigt att kunna erbjuda konserterna för alla, säger Pontus Blom.

Det blir det första stora evenemanget i Margretegärdeparken med den nyrenoverade scenen.
Det blir det första stora evenemanget i Margretegärdeparken med den nyrenoverade scenen. Bild: Elin Gustafsson

Konserterna är gratis för alla och för att se dem från parken är det helt enkelt först på plats som gäller.

– Vi kommer att öppna området en timme innan förbandet börjar spela, och då är det de första 600 på plats som vi släpper in, säger Pontus Blom och fortsätter:

– Vi kommer ha flera publikvärdar på plats för att se till att det inte bildas lång kö eller trängsel. Så vi tror att det kommer att fungera bra.

LÄS MER:Parksommar sessions blev en succé

Musikfesten pågår under tre dagar och varje kväll kommer publiken kunna ta del av två konserter. Första kvällen spelar Charlottas Burnin’ Trio innan huvudakten Electric Hydra går på scen, på fredagen får Ellen Krauss support av indiebandet Alhabats från Göteborg och under den sista kvällen spelar duon Spela Död, Uddevallabördige Christoffer Bergs nya band, innan Hederos & Hellberg avslutar konserthelgen.

ANNONS

– Vi har fått till en väldigt bra line up i år med en bra bredd vilket känns riktigt kul, säger Pontus Blom.

Direktsänds på Bohusläningen

För de som inte har möjlighet att se konserterna på plats kommer de även att direktsändas på bohuslaningen.se. Något Gunilla Håkansson, chefredaktör på Bohusläningen, ser mycket fram emot.

– Vi är oerhört glada och stolta över att tillsammans med kommunen kunna bredda publiken genom att erbjuda alla att se spelningarna online på vår hemsida. Förra året fanns ingen publik alls på grund av pandemin och även i år är antalet deltagare begränsade. Men tack vare vårt samarbete kan nu alla som vill se konserterna på webben, säger Gunilla Håkansson.

Pontus Blom är likaså förväntansfull inför nästa veckas musikfest.

– Jag ser verkligen fram emot hela programmet, men framför allt att kunna genomföra konserterna med publik på plats. Ur arrangörssynpunkt är det ju det vi har längtat efter, att faktiskt kunna göra spelningar igen. Det är också en viktig del i de offentliga arrangemangen som är gratis, där alla invånarna bidrar och då vill man kunna erbjuda det. Det ska bli fantastiskt!

LÄS MER:Arrangören: "Det har varit tre helt fantastiska dagar"

Parksommar 2021

Vad: Tre konsertkvällar

När: Torsdag 12 augusti – lördag 14 augusti. Parken öppnar 18.00, förbandet spelar 19.00 och huvudakten 20.00.

Artister: Electric Hydra och Charlottas Burnin’ Trio (torsdag 12 augusti), Alhabats och Ellen Krauss (fredag 13 augusti) och Hederos & Hellberg samt Spela Död (lördag 14 augusti).

Var: Konserterna hålls i Margretegärdeparken i Uddevalla och kommer att ta in ett begränsat antal i publiken på plats i parken. Det är de första 600 på plats som kommer in i området och för de som inte har biljetter direktsänds alla konserter på bohuslaningen.se.

Parksommar arrangeras av Uddevalla kommun i samarbete med Bohusläningen.

ANNONS