Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Enheten för offentlig kultur fick kommunens jämställdhetspris. Här företräds enheten av, från vänster, Pontus Blom, Kerstin Karlsson, Stellan Hedendahl och Carl Casimir.  Bild: Uddevalla kommun
Enheten för offentlig kultur fick kommunens jämställdhetspris. Här företräds enheten av, från vänster, Pontus Blom, Kerstin Karlsson, Stellan Hedendahl och Carl Casimir. Bild: Uddevalla kommun

De fick ta emot årets jämställdhetspris i Uddevalla

Mottagarna av årets jämställdhetspris i Uddevalla arbetar med offentlig kultur och beskrivs i motiveringen som riktiga vardagshjältar. Prispengarna har de valt att skänka till Musikhjälpen.

Det blev enheten för offentlig kultur som fick ta emot 2019 års jämställdhetspris av Uddevalla kommun. Priset går till medarbetare som aktivt bidragit till att öka jämställdheten.

Priset delades ut på kommunfullmäktiges möte den 11 december. Ordförande Elving Andersson (C) läste upp motiveringen. Här står bland annat att "tänket på jämställdhet och genus dagligen präglar enhetens arbete".

Motiveringen beskriver vidare att enheten arbetar för jämställdhet vid alla bokningar, från artister till tekniker och utställare.

– Dessa fantastiska människor som arbetar på offentlig kultur är riktiga vardagshjältar med sin kunskap och breda, medvetna syn på dagens samhälle, läste Elving Andersson upp bland annat.

Skänker pengarna för fortsatt nytta

Fyra av de sex medarbetarna på enheten tog emot priset.

– Tack för att ni vill förbättra jämställdheten. Det behövs, sade Kerstin Karlsson i gruppens tacktal.

Priset utgörs av ett diplom och 10 000 kronor.

– Vi har bestämt, för att de här pengarna ska fortsätta göra nytta, att skänka dem till Musikhjälpen som har tema i år Sex är inte vapen, sade Stellan Hedendahl.

Med vid prisutdelningen var också Carl Casimir och Pontus Blom. Dessutom arbetar Charlotta Stalefors och Kim Jondell på enheten.

Enheten för offentlig kultur arbetar med konst och kultur i kommunen till exempel Parksommar, Gömda glömda gårdar och Nationaldagsfirandet.