Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nu är det klart under vilka evenemang som det blir gratis parkering i delar av Uddevalla. Bild: Karl af Geijerstam

De här dagarna får du parkera gratis i Uddevalla

Nu är den klar: listan över när du får parkera gratis i Uddevalla. Exakt var du får stå beslutas senare. Men, det kommer fortfarande att kosta att ställa ifrån sig bilen på de riktigt centrala gatorna.

Redan tidigt i höstas blev det klart att det ska vara fri parkering i samband med vissa större evenemang i staden. För att det ska vara så enkelt så enkelt som möjligt blir det samhällsbyggnadsnämndens sak att varje år slå fast vilka dagar som det ska gälla.

LÄS MER: Gratis parkering vid evenemang föreslås

Nu är årets lista fastställd. Sex evenemang finns med.

Därmed blir det gratis att ställa ifrån sig bilen på flera av kommunens parkeringar på Studenten och Nationaldagen (5-6 juni), under Bohusracet, Nattsudd och Häng på Hamngatan (27-29 juni) samt vid Uddevallakalaset den 25-27 juli. Det är också gratis under International street food market den 31 juli till 4 augusti, Gammeldags jultorg (7-8 december) och hela jul- och nyårshelgerna, mellan 20 december och 5 januari.

Dessutom är det fri parkering första lördagen i varje månad när centrumhandeln genomför aktiviteter.

Exakt på vilka av de kommunala parkeringarna det blir fritt att stå avgörs inför varje evenemang.

Avgift på gatorna i centrum

Däremot kommer det fortfarande att vara avgiftsbelagt på de allra mest centrala parkeringarna på centrums gator.

–Tanken är att det ska vara en rotation på de platserna som är mest centrala. Genom att människor inte kan långtidsparkera där så kan fler komma åt de mest attraktiva parkeringsplatserna dessa dagar, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Staxäng (M).