Ellen Rudling och Kenny Green Pettersson säljer ut allt som kom med huset när de köpte det.
Ellen Rudling och Kenny Green Pettersson säljer ut allt som kom med huset när de köpte det. Bild: Linnea Cart-Lamy

De rensar ut för ny veterinärmottagning

Porslin, kökssoffor och bord fanns till salu under loppisen i Resteröd under helgen. Allt ska bort, förklarar paret Ellen Rudling och Kenny Green Pettersson, som i höstas tog över huset. De ska ges plats åt en smådjursmottagning.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Trots att inte loppisen öppnar förrän om 20 minuter, är det redan fullt med bilar parkerade utanför huset i Vägeryr på lördagsförmiddagen. Till huset som Ellen Rudling och Kenny Green Pettersson har köpt, följde även allt möblemang som de nu vill bli av med.

– Istället för att slänga allt så har vi valt att ha en loppis, så att man kan få användning för alla möbler istället för att kassera dem, säger Kenny.

Tanken är att huset ska bli en veterinärmottagning i framtiden, då Ellen Rudling har detta som sitt yrke till vardags. Hon är både verksam som konsult till kliniker men sysslar även med hembesök hos smådjurs- och hästägare.

ANNONS

– Men jag känner att det ibland är svårt att hjälpa djuren till fullo i hemmet, säger hon och förklarar att idén till mottagningen fortfarande befinner sig i ett planeringsstadium. Att öppna mottagning en bit utanför stan är också något som hon tror att det finns en efterfrågan för.

– Det blir en möjlighet att få komma till en veterinär i en lite lugnare miljö och för enklare åtgärder. Fördelen med att vara ute på landet är att det troligen inte blir lika stressigt för hunden eller katten. Man kan göra enklare åtgärder som ryms inom ramarna för en mindre veterinärmottagning. Man kan ju inte göra allt här, men mycket går ju ändå att hjälpa till med. Större åtgärder får remitteras till djursjukhus.

ANNONS