Den försvarsanställde förhördes i Uddevalla

Mannen i 50-årsåldern greps i Fyrbodal misstänkt för brott mot vapenlagen. Han fördes till polisstationen i Uddevalla där han senare släpptes. – Han är försatt på fri fot men misstankarna kvarstår, säger Simon Hoff på Åklagarmyndighetens presstjänst.

ANNONS
|

Under förmiddagen på onsdagen genomfördes en husrannsakan i Skaraborg hos en person anställd inom försvarsmakten. Anledningen var misstanke om brott mot vapenlagen. Polisen ska också ha genomfört en husrannsakan på en adress i Fyrbodal, där den misstänkte mannen också kunde gripas.

– När fastigheten genomsöktes anträffades misstänkt gods som föranledde att adressen spärrades av och att bombtekniker kallades till platsen, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen region väst.

Mannen fördes till polisstationen i Uddevalla för förhör. Senare på onsdagskvällen beslutade jouråklagaren att mannen skulle försättas på fri fot. Men brottsmisstankarna kvarstår.

Ärendet är inom polismyndigheten åtkomstskyddat, vilket innebär att bara utvalda personer kan läsa vad misstankarna består i.

ANNONS

– Jag har inte fått någon information överhuvudtaget. Det här är ett åtkomstskyddat ärende, man gör så ibland. Det kan handla om särskilda uppgifter, och då gör man bedömningen att alla inte ska läsa detta, säger Christer Fuxborg.

Enligt Försvarsmakten är mannen anställd på Skaraborgs regemente i Skövde - P4. Ett regemente inriktat på pansarfordon bland annat stridsfordon 90 och stridsvagn 122.

ANNONS