"Det är katastrof när parkeringar försvinner"

Företag i centrum påverkas när bygget av kvarteret Sundberg startar. När parkeringar försvinner förlorar de kunder säger företagare.

ANNONS
|

Nu har området vid kvarteret Sundberg i centrala Uddevalla stängts in med ett stängsel. Byggprojektet har Bohusläningen tidigare rapporterat om. Det är lägenheter som ska byggas.

Men nu har ett 20-talparkeringar också försvunnit där man kunnat parkera ett par timmar. Och när ena gatan stängs av försvinner flera 15-minutersplatser också. Några har skapats påen annan gata men det tycker inte företagare räcker. Dessutom kommer tung trafik till och från bygget passera förbi.

- Det känns jättejobbigt, jag kommer förlora kunder. De klagar och säger att jag borde flytta ut till Torp istället, säger Josephine Khalil som driver Salong Style.

ANNONS

På restaurangen en bit bort är ägaren mycket orolig för framtiden.

- Restaurangbranschen går redan dåligt. Det är redan hård konkurrens och om vi inte ens har parkeringar till kunderna?Jag vågar inte tänka på hur det kommer bli. Det är jättejobbigt, säger Oahn Bui på Thai Palace.

Flera företagare har gemensamt vänt sig till kommunen och tagit upp problemet. På trafikkontoret har man skrivit ett förslag om att omvandla ett gäng med långtidsparkeringar en bit från hotell Carlia till korttidsparkeringar.

- Många av de som jobbar i området står där hela dagarna. Men ändrar vi till bara ett par timmar så kan de parkera vid Kampenhof istället och kunderna parkera kortare tider, säger en tjänsteman på trafikkontoret på Uddevalla kommun.

Förslaget ska läggas fram till ansvariga politiker senare i veckan.

- Över lag är ju parkeringen vidKampenhof utmärkt för alla att parkera om manska till centrum, säger tjänstemannen.

På Restaurang Pingvin menar man att det inte är ett bra alternativ för deras pizzakunder.

- Deköper ju pizza för att det ska gå fort men det gör det inte om de måste gå hela vägen från Kampenhof. Jag förstår inte hur de kan göra så här. Stan är redan död, säger Paul Hochem på restaurangen.

ANNONS

ANNONS