"Det blir en farlig gård för barnen"

Förskolebarnens leksaker på utegården har förstörts. Men utredningen om skadegörelsen kommer ingenstans.

ANNONS
|

De två senaste måndagarna när personal och barn kommit tillbaka till Parkens förskola efter helgen, har de mötts av trasiga leksaker på utegården. Färg har målats på fönstren och det har legat matrester och skräp på marken.

– Det är så tråkigt. Barnen har fått en ny jättefin träbåt som de förstört. Och en buss i trä... där har de gjort sönder ratten så det inte finns något kvar. På andra gården har de suttit och ätit kexchoklad som de sprutat på fönstren och så har de målat med färg, berättar Irene Karlsson som jobbar på förskolan som ligger i södra Uddevalla.

ANNONS

Har polisanmält

Vilka "de" är vet personalen inte. Förskolan är inhägnad med stängsel men de kan man som vuxen lätt ta sig över. Förskolan har polisanmält skadegörelsen. Den utredningen har dock inte kommit långt eftersom det saknas vittnen. Gården ligger mot baksidan så det kan vara svårt att se någon utifrån.

– När det inte är någon som sett något är det svårt att utreda. Vi säkrade spår men de gav ingenting. Skulle någon ha sett något är vi tacksamma om man hör av sig till oss men annars kan vi inte gå vidare med den här utredningen som det ser ut i nuläget, säger Jonni Andersson är inre befäl vid polisen i Uddevalla.

Letar farliga föremål

När Bohusläningen pratar med personalen på Parkens förskola håller en av dem på att såga till en träbit som förstörts i helgen. I bakgrunden hörs barnen stoja och leka.

– Det blir ju en farlig gård för barnen när saker är sönder. Innan de går ut får vi gå och kolla så inget ligger som de kan skada sig på, säger Irene Karlsson.

Förskolan var utsatt för skadegörelse även för ett par år sedan. Då sköt någon med soft arigun mot rutorna. Splittret från fönstren låg över stora delar av golven. Men sedan dess har det varit lugnt. Tills nu...

ANNONS

– De ger sig på allting. Barnen leker här och ser hur deras saker är sönder. Vi är väldigt upprörda, det är så tråkigt att någon gör så här, säger Irene Karlsson.

ANNONS