Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/15

"Det ser för jävligt ut rent ut sagt"

Söliga matrester och stora möbler. Här har ett helt bohag dumpats på återvinningsstationen.

En soffa, en säng med madrasser, flera stolar, en byrå och elektronik. Det bara några av sakerna som dumpats på återvinningsstationen vid Östrabo i Uddevalla. 

När en av Bohusläningens läsare gick förbi på måndagsmorgonen var det ett helt bohag som låg och skräpade utanför containrarna - saker som borde tagits till tippen. 

– Det ser för jävligt ut rent ut sagt och det är inte första gången. Jag vet att det är en restaurangägare som ofta lämnar säckar med matrester och stora oljedunkar som inte får plats i containrarna, säger han. 

Till återvinningsstationen ska skräp som till exempel glas och plastförpackningar lämnas. På återvinningscentralen ska bland annat grovsopor och elektronik slängas. 

När Bohusläningen är på plats har en grupp möbler flyttats och det värsta sölet av matrester är borta. Men kvar finns en stor hög med möbler och annat som skulle kunna inreda en mindre lägenhet. Till om med ett par nycklar till det som skulle kunna vara bohaget har lämnats på platsen. 

– Ingen skugga ska läggas på de som städar och det är inte kommunens ansvar att gå och städa efter våra invånare, säger mannen som själv sorterar vid Östrabo. 

När tidningen pratar med honom ska han just gå in och handla på Spara Livs. Där finns också en återvinningsstation. 

– Det ser inte lika för jävligt ut här som vid Östrabo men det står säckar bredvid containrarna här. Det ser ut som sånt som ska till tippen, säger han. 

Det är Förpacknings och tidningsinsamlingen som är de som tömmer skräpet på återvinningscentralerna i kommunen. Ulla Krohn är regionchef på företaget. 

– Jag kan inte säga något specifikt om just den återvinningsstationen i nuläget men det är inte bra och vi är medvetna om problemet med nedskräpning. Och det jag bara vill säga är att på återvinningsstationen ska till exempel pappersförpackningar slängas det är inte tillåtet att slänga grovsopor eller skräpa ned, säger hon. 

LÄS MER: