Gustav Wallman fiskar gärna hummer så han blev väldigt besviken över den stulna båtmotorn. Foto: Martin Magnusson
Gustav Wallman fiskar gärna hummer så han blev väldigt besviken över den stulna båtmotorn. Foto: Martin Magnusson

Dold stöldmärkning ger honom motorn tillbaka

Den stulna motorn dök upp i Nyköpingpolisens beslag. Tack vare en dold stöldmärkning kunde den spåras.

ANNONS
|

Besvikelsen var stor för Uddevallabon Gustav Wallman när han fann att båtmotorn var stulen i helgen.

– Jag blev ju av med en för tre år sedan också och då sa ju polisen att det inte var troligt att jag skulle få tillbaka den. Det har jag ju inte fått så jag gav ju inte mycket chans till att den här skulle dyka upp och trodde den var på väg utomlands någonstans.

Men som Bohusläningen rapporterat om på fredagen beslagtog polisen i Nyköping stöldgods. Det var ett stort antal båtmotorer. Flera av dem kan härledas från Uddevalla.

– Det är ju fantastiskt. Jag är jätteglad, säger Gustav Wallman.

ANNONS

Stöldmärkningarna på motorerna var bortskavda men inte på Gustav Wallgrens motor och det kan ha varit det som polisen gjorde att man kunde spåra dem.

– Jag har ju en märkning, ett slags syntetiskt DNA som man sprayar på motorn och så blir det som tusentals prickar som är omöjligt att tvätta bort. Jag satte ju på det efter förra stölden.

Eftersom Gustav Wallman är hummerfiskare hade han redan köpt en ny motor när han fick beskedet från försäkringsbolaget att den var hittad.

– Jag ville ju komma iväg så snabbt som möjligt och fiska. Sen är väl min stulna motor bevis. Isärplockad var den ju tydligen också, säger han.

ANNONS