Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De tre män som överklagat sina domar till Högsta domstolen får avslag till prövningstillstånd. Bild: Collage
De tre män som överklagat sina domar till Högsta domstolen får avslag till prövningstillstånd. Bild: Collage

Domarna mot Magnus Natchskis mördare står fast

De tre männen som dömts för inblandning i mordet överklagade sina fängelsestraff till Högsta domstolen (HD). Men något prövningstillstånd får inte de dömda, vilket Ulricehamns tidning var först att rapportera om.

I mars skärpte hovrätten för västra Sverige straffen för de två, en 23-årig man och en 21-årig man, som enligt domstolen tillsammans och i samförstånd mördade Magnus Natschki för ett och ett halvt år sedan.

För den 23-åriga mannen höjdes straffet från 10 till 14 års fängelse. Den 21-åriga mannen fick sitt fängelsestraff höjt från 12 till 13 år.

Hovrätten skärpte även straffet från sex till sju år för den 35-åriga mannen som dömts för bland annat människorov, grov misshandel och rån i samband med Magnus Natsckis bortförande.

LÄS MER: Skärpta straff efter yxmordet på Magnus Natschki

Samtliga överklagade sina nya domar till HD. Men någon ny prövning av domarna blir det inte, vilket Ulricehamns tidning rapporterar. HD slår fast att hovrättens bedömning är korrekt och motiverar sitt beslut kortfattat: ""Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd".

Magnus Natschki kidnappades från sitt hem i Göteborg den 6 december 2017. Han hölls fången under en stor del av dagen i en kolonistuga inte långt från hans bostad, innan han sent på kvällen kördes till Uddevalla.

Där dödades han med flera yxhugg i ett skogsområde utanför Rotviksbro. Mordet filmades, en video som också blev ett avgörande bevis mot de dömda männen.

LÄS MER: Så blir straffet efter mordet på Magnus Natschki

LÄS MER: Föräldrarna om sorgen efter Magnus död

LÄS MER: Domen reder ut mycket – men många frågor återstår