Dramatisk när Christer och sambon förföljde tjuvar

Det är tur för Christer Antonsson att han sover fjäderlätt. Och att han har en makalöst orädd sambo. Tillsammans följde de efter inbrottstjuvar och tog dem på bar gärning.

ANNONS
|

I torsdagskväll gick Christer Antonsson och hans sambo och la sig som vanligt. De släckte ner hemma på Tant Gredelins väg.

Vid tvåtiden, natten till fredagen, vaknade Christer av ett ljud han inte kände igen. – Jag sover ju alltså hur lätt som helst. Visst kan jag sova bredvid folk som snarkar i högan sky. Men hör jag ett ljud som jag inte känner igen, då vaknar jag direkt.

Nu tyckte han sig höra att någon öppnade och höll på i hans garage. Christer hoppade ur sängen på ett kick, ser hur det lyser i garaget och älgar ner till entrén. I samma veva lyckas han få upp sin betydligt mer tungsovande sambo som snabbt är med på noterna. – Jag ser ju hur två killar håller på i garaget. Sedan kommer de ut och bär på så mycket saker de orkar, säger Christer.

ANNONS

Ena killen har dessutom en fullproppad ryggsäck. Nu inser tjuvarna att de är upptäckta och börjar gå mot vägen. På nolltid sitter Christer och hans sambo i bilen och följer efter de båda tjuvarna. Christer har ständig kontakt med polisen i telefonen. – Polisen sa att vi fick göra som vi ville, följa efter tjuvarna eller inte. Polisen sa att vi skulle vara försiktiga, poängterar Christer.

Försiktig är dock inte det första ord som Christer skulle beskriva sin sambo som. Snarare orädd. – På gränsen till farligt orädd. För när vi inte kunde köra på vägen längre så slängde hon sig ur bilen och gick efter killarna i stället. Hon både pratade med dem och lyckades fotografera dem. Hon är helt otroligt, berömmer Christer sin sambo.

Mitt i alltihopa hade tjuvarna dessutom lyckats dumpa stöldgodset. Och ganska snart hade polisen flera patruller på plats. – Det var fullt pådrag. En hundförare var här först, men hunden lyckades tyvärr inte nosa upp tjuvarna. Men jag är övertygad om att vi kommer att få tag på dem. Jag är ganska välkänd här i Uddevalla, eftersom jag är fotbollsdomare. Och jag tror inte att det var några proffs som försökte stjäla våra saker, säger Christer Antonsson.

ANNONS

Han säger att tjuvarna stal bland annat en bensindunk, skruvdragare och hylsnycklar.

Kunde du och sambon somna om sedan? – Herregud nej. Sambon åkte till jobbet halv fem. Jag har inte heller sovit något. Vi blev pigga av det här.

Med en sådan modig sambo, ska du inte fira henne i kväll? – Haha. Det borde jag kanske göra? Middag blir det i så fall. Hon är bra cool alltså. Och vi hade ett fint teamwork.

ANNONS