Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Dubbla olyckor i Uddevalla – tvåbilskrock och bil började brinna

En trafikolycka med flera bilar inträffade på Kurverödsleden. Samtidigt fattade en bil eld på riksväg 44, öster om Uddevalla.

Vid halv nio på tisdagen inträffade en trafikolycka på Kurverödsleden i höjd med Svanekärr, i Uddevalla. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till platsen, där två bilar kolliderat. En av dem en taxibil som skulle köra ett barn till skolan.

Det handlade dock inte om någon allvarligare olycka och ingen person skadades allvarligt. Ambulanspersonal undersökte de inblandade på plats. Däremot behövde fordonen bärgas från platsen och vägen fick stängas av helt i båda riktningar. Polis har skrivit en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Bara några minuter efter första larmet kom ytterligare ett larm, om att en personbil börjat brinna under färd på riksväg 44 i riktning mot Uddevalla, i höjd med Norra Listaskogen.

Ingen person har skadats, däremot fick vägen i riktning mot Uddevalla stängas av helt under räddningsarbetet. Vid halv tio meddelade räddningstjänsten att man återgått och att vägen åter var öppen för trafik.