Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På fredagskvällen är den försvunna kvinnan ännu inte funnen uppger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst. Bild: Polisen
På fredagskvällen är den försvunna kvinnan ännu inte funnen uppger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst. Bild: Polisen

Dykare söker efter försvunnen kvinna

Den 83-åriga kvinnan från Ljungskile som varit försvunnen sedan i tisdags har ännu inte hittats. Under fredagen har både polis, militär och Missing People deltagit i sökandet. Nu har även dykare kallats in.

– Sökinsatsen pågår med samma kraft som den gjort tidigare. Från 17.00-tiden på eftermiddagen har man även tagit hjälp av dykare för att söka av vattendrag, säger Tommy Nyman, polisen presstalesperson i region Väst under fredagskvällen.

Patruller har varit på plats i Ljungskile både under natten mot fredag och under dagen, men ännu är kvinnan inte återfunnen. Förutom polisen har under fredagen även militären och Missing People deltagit i sökarbetet.

– Vi är fortfarande och söker i närområdet. Eftersom kvinnan ska ha gått till fots så misstänker vi att hon finns någonstans i närområdet. Sedan utökas såklart området per automatik. När vi sökt av ett område så söker vi inte där igen, sa Thomas Fuxborg vid lunchtid under fredagen.

Gick ut med signalement

Under torsdagen gick polisen ut med kvinnans signalement vilket genererade en del tips till polisen.

– Det är en del som har gjort iakttagelser men det var ändå för någon eller några dagar sedan, i början av försvinnandet. Även om det är en del tips som har kommit in så har det hittills inte resulterat i någonting.

LÄS MER: Planen: Sökinsatsen efter försvunna kvinnan fortsätter imorgon

Tiden är en kritisk faktor i ett sådant här sökarbete, berättade Thomas Fuxborg och nattens regn och låga temperatur är ingen fördel.

– Ju snabbare man hittar en person desto bättre mår personen när man anträffar den. Det har varit ganska kallt och regnat väldigt mycket under natten och det är inte särskilt gynnsamt. Man får hoppas att hon har kurat ihop sig i någonstans i en fastighet, men det återstår att se.

LÄS MER: Äldre kvinna försvunnen i Ljungskile

Tar hjälp av dykare

Strax efter klockan 19.00 på fredagskvällen är kvinnan fortfarande försvunnen och polisen har under fredagseftermiddagen beslutat att kalla in dykare.

– Sökinsatsen pågår med samma kraft som den gjort tidigare. Från 17.00-tiden på eftermiddagen har man även tagit hjälp av dykare för att söka av vattendrag, säger Tommy Nyman, polisen presstalesperson i region Väst.

Enligt polisen kommer man efter kvällens sökinsats att samlas för att göra en ny bedömning om hur man ska gå vidare om kvinnan ännu inte är återfunnen tills dess.

– I det här fallet har vi delat upp sökandet i olika sektorer för att söka av områden. Vi har hört bekanta om var kvinnan brukar uppehålla sig och liknande. Vi söker vidare men kvinnan är ännu inte funnen, säger han.