Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Sorg. Arbetskamraterna var med när kollegan förolyckades i mc-olyckan i Danmark. Kommundirektören Peter Larsson är just nu på tjänsteresa i Japan men är ändå delaktig i krishanteringen. Bilden är ett collage.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Efter mc-olycka i Danmark – kollegor i sorg

I en artikel i Bohusläningen skrevs felaktiga uppgifter om hur dödsolyckan i Danmark gick till. Idag ger kollegorna som var med på platsen sin bild.

Det var i fredags vid lunchtid som dödsolyckan inträffade på väg 187 strax innan Ålborg. Mannen från Bohuslän var på semester och körde motorcykel tillsammans med fyra arbetskamrater.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

I vår första artikel gavs en felaktig bild av hur olyckan inträffade. I artikeln skulle det rent av kunna tolkas som att mc-föraren körde på bakifrån, vilket absolut inte var fallet. Det hela var en frontalkrock.

Kollegorna Hasse, Joacim, Jörgen och Kristian vill nu ge sin version.

En kvinnlig bilist i andra körriktningen ska plötsligt ha girat ut i deras körfält för att undvika sammanstötning med stillastående bilar i sin fil. När hon körde ut ska frontalkrocken ha skett med två av mc-förarna.

– Hans möjlighet att göra något existerade inte, säger kollegan Jörgen som var strax bakom.

Anställda på Uddevalla kommun

I artikeln som publicerades på bohuslaningen.se under tisdagen och i papperstidningen på onsdagen stod det att en man fortfarande vårdades på sjukhus med allvarliga skador. Det stämde inte heller. Mannen, som visade sig vara Jörgen, fick efter en traumakontroll på sjukhuset åka hem under lördagskvällen.

– Jag har fått stukningar i leder och blåmärken, men inte mer. Jag jobbar nu, säger Jörgen under onsdagen.

Alla fyra är anställda på Uddevalla kommun och under måndagen hissades det halv flagg på arbetsplatsen. Kollegorna har informerats om olyckan och i kommunhuset finns ett minnesrum. Alla fyra som var inblandade i olyckan är nu i tjänst.

– Vi har fått ett oroligt bra stöd från vår ledning och våra arbetskamrater, säger Joacim.

Stöttar från Japan

Kommundirektören Peter Larsson är på tjänsteresa i Japan när Bohusläningen når honom.

– Jag är trots att jag är långt borta fullt involverad i förloppet och är i daglig kontakt med förvaltningen i fråga. Det finns även professionella chefer på plats i kommunhuset.

Han berättar vidare att man från arbetsgivarens sida satt in en rad olika stöd.

– Det handlar exempelvis om det omedelbara krisstödet men också om synliga chefer och att koppla in företagshälsovården.