Den dömde mannen ska ha haft både en så kallad expanderbatong och två knivar.
Den dömde mannen ska ha haft både en så kallad expanderbatong och två knivar. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Efter parkeringstvist - hotade köra in i bil

Med en batong i handen och två knivar i bilen hotade en 20-åring den man som hade parkerat sin bil så att han inte kunde köra ut från parkeringsplatsen.

ANNONS
|

Utanför en förening i Uddevalla hade det flera gånger uppstått problem på parkeringsplatsen. En obehörig man i 20-årsåldern parkerade sin bil olovandes enligt föreningen, medan han själv hade fått tillåtelse av en av föreningens företrädare.

I september urartade parkeringsproblematiken och polis kallades till platsen. Ordförande på föreningen hade då tröttnat på situationen och parkerat in 20-åringens bil.

"Du har en minut på dig - sen backar jag på din bil"

20-åringen och ordförande i föreningen hamnade dispyt, som slutade i olaga hot. När ordförande inte flyttade på sin bil så att 20-åringen kunde lämna platsen, sade han "du har en minut på dig att flytta bilen annars backar jag på din bil", därefter gick han till bilen och tog fram en expanderbatong, fällde ut den och upprepade "skall du flytta bilen eller".

ANNONS

Ordförande ska då ha lämnat platsen.

När polis kom till platsen påträffades, utöver batongen, två knivar i handskfacket på 20-åringens bil. För polisen berättade han att den ena kniven hade han för att kunna skära loss bilbältet om kan krockar, den andra hade han fått med sig från jobbet av misstag och sedan glömt bort den.

20-åringen är tidigare ostraffad och döms till böter för olaga hot samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

ANNONS