Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Efter räddningsinsatsen vid Skeppsviken – äldre kvinna död

En äldre kvinna fördes till sjukhus under lördagen efter att ha upptäckts av förbipasserande i vattnet vid Skeppsviken. Både polis, räddningstjänst och ambulanshelikopter larmades till platsen men kvinnans liv gick inte att rädda. Anhöriga är underrättade.

Det var vid 11.40-tiden som räddningstjänsten larmades om att en äldre kvinna låg i vattnet vid Skeppsviken och hade upptäckts av förbipasserande.

Ett stort räddningspådrag drogs igång där både sjöräddning, polis, räddningstjänst och ambulanshelikopter larmades till platsen.

– Det är flera enheter på plats och det utförs just nu hjärt- och lungräddning, sa Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst efter det initiala larmet.

Enligt polisen fördes kvinnan till sjukhus med hade inte kunnat identifieras på plats.

Polisen gick därför ut med information om att de sökte kvinnans anhöriga.

– Det rör sig en äldre dam som vi inte har kunnat identifiera och där vi är angelägna om att komma i kontakt med anhöriga. Så vi söker därför nu brett i hopp om att någon ska sakna sin anhörig, säger Anna Göransson.

Vid 18.30 var kvinnan identifierad men polisen hade ännu inte lyckats få tag i någon anhörig, enligt jourhavande förundersökningsledare Per Sillén.

Hur kvinnan hamnat i vattnet är enligt polisen ännu oklart.

– Men det finns inga misstankar om något brott, säger han.

Strax innan klockan tio på lördagskvällen kunde polisen bekräfta att kvinnan avlidit och att anhöriga var underrättade.