Efterlängtad invigning av gata i ny kostym

Äntligen! Ja, allt är inte riktigt klart med nu blir det invigning av nya Kungsgatan.

ANNONS
|

Efter mycket bök och stök, för både handlare och gående, och säkerligen för en del av arbetarna, ska Kungsgatans nya kostym invigas. På fredag den 14 december mellan klockan 17 och 19 är alla välkomna att ta en gratis fika, lyssna på tal och gå en guidad tur.

– Vid 17 samlas vi vid Rådhuset där Gunilla Magnusson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och kommunalrådet Ingemar Samuelsson, ska hålla tal. Därefter blir det bandklippning innan det är dags för en vandring med Uddevallaguiderna, cirka 17.45. Hon kommer att berätta om historien, varför gatan ser ut som den gör, men även om valet av material, säger Stefan Björling, centrumsamordnare.

ANNONS

Det kommer att bli mycket informativt lovar han. Promenaden tar cirka 40 minuter. Den som vill kan också passa på att besöka Hasselbackshuset där det hålls öppet hus. Och ta gärna en titt på de gamla fotografierna som pryder en del av elskåpen. Nostalgi utlovas.

Under torsdagen kom de sista blommorna på plats, liksom flera bänkar. Arbetena som pågått hela året beräknades kosta cirka 35 miljoner. För ombyggnaden av Kungstorget har det avsatts 15 miljoner.

När det stod klart att det skulle bli en försening av arbetet sattes alla klutar in med extra personal och förlängda arbetsdagar.

Hasselbacken ska också få ett ansiktslyft med bland annat en trappa vid själva huset och till våren planeras en ny park.

ANNONS