Så hår såg det ut för några år sedan hos Rädda Barnen, men nu har luften gått ur föreningen och nya krafter sökes.
Så hår såg det ut för några år sedan hos Rädda Barnen, men nu har luften gått ur föreningen och nya krafter sökes. Bild: Anders Abrahamsson

Efterlyser hjälp till lokala Rädda barnen

Rädda Barnen är en förening som hjälper barn lokalt och globalt. Men vem räddar Rädda Barnen?

ANNONS
|

Rädda Barnens distriktsstyrelse skickar ut ett nödrop, utan fler medlemmar riskerar föreningen i Uddevalla att försvinna.

– Vi har fått en nyinflyttad medlem som varit aktiv tidigare på andra ställen och som vill sätta igång, och då vill ju vi i distriktsstyrelsen hjälpa till, säger Sylvia Wallin som är ordförande i Rädda Barnens distrikt för Bohuslän och Norra Älvsborg.

I dag har Rädda Barnen i Uddevalla 437 betalande medlemmar, dock hör många hemma i Lysekil, Munkedal, Sotenäs eller Orust då medlemmar blir inskrivna i närmaste aktiva förening när hemorten saknar egen lokalförening, berättar Sylvia Wallin, som fått se en utveckling inom Rädda Barnen som låter välbekant från andra delar av föreningslivet.

ANNONS

– Vi har svårt att få ihop styrelser och det gäller väl generellt i alla föreningar. Folk är gärna med i korta projekt, men inte i styrelsearbete, konstaterar distriktsordföranden som hoppas att ett utsatt informationsmöte den 11 på Folkets hus ska samla tillräckligt många intresserade.

– Jag hoppas att de kommer som är intresserade och vill veta vad vi står för, att vi är en barnrättsorganisation som påverkar och försöker stötta lokalt, säger Sylvia Wallin som i andra hand hoppas på en fungerande arbetsgrupp.

I Ljungskile finns ytterligare en lokalförening inom Rädda Barnen som dock är aktiv, men det är ingen självklar lösning.

– Man kan inte säga att vi är på gång att slå ihop föreningarna, säger Sylvia Wallin.

ANNONS