Efterlyst man har rymt från polishuset – stor polisinsats i Uddevalla

På torsdagen pågår en stor polisinsats i Uddevalla. En man i 35-årsåldern misstänkt för ett grovt våldsbrott har rymt från polishuset. Polisen vill inte kommentera vad mannen är misstänkt för eller hur han försvann. Men enligt uppgifter till Bohusläningen handlar det om den man som anhölls tidigare i veckan misstänkt för ett mordförsök i Uddevalla.

ANNONS
|

Enligt polis har en man under torsdagseftermiddagen avvikit från polishuset och eftersöks nu med flera enheter. Enligt polis är mannen i 35-årsåldern och mannen ska ha försvunnit vid 13.30-tiden.

– Det är en man som har avvikit från polishuset och som har varit efterlyst. Han beskrivs som mörkklädd och är troligtvis barfota eller i tofflor. Alla iakttagelser från allmänheten är av värde för oss, säger Anna Göransson, polisen presstalesperson i region Väst.

Enligt polisen är flera enheter ute och söker mannen både med polisbilar och helikopter.

Betraktar ni personen som farlig?

– Nej, vi har inga uppgifter om att personen ska betraktas som farlig, säger hon.

ANNONS

Enligt Bohusläningens reporter pågår sökinsatsen på flera platser i staden. Bland annat har hundförare varit ute och sökt i ett skogsparti. Sökinsatsen verkar koncentrerad till centrala och norra Uddevalla.

– Vi söker i flera olika områden och i nuläget är mannen ännu inte påträffad, säger Anna Göransson, vid klockan halv fyra.

Under torsdagseftermiddagen fortsätter sökandet efter mannen.

– Vi har fått in en del tips och iakttagelser från allmänheten som vi har följt upp, men mannen är ännu inte anträffad, säger Anna Göransson vid 18-tiden.

Förrymda mannen misstänkt för grovt våldsbrott

Enligt uppgifter till Bohusläningen handlar det om den man som är misstänkt för ett mordförsök i Uddevalla. Bohusläningen har tidigare rapporterat om händelsen som inträffade förra veckan. Mannen är i 35-årsåldern och misstänks för att ha knivskurit en annan man i bröstet.

På torsdagen skulle en häktningsförhandling hållas mot honom, men den ställdes in. Om det är den man som nu lyckats rymma från polishuset vill polis varken bekräfta eller förneka.

LÄS MER: Man knivskuren i bröstet – en anhållen för mordförsök

– Jag kan inte gå in närmare på detaljerna, det jag kan säga i nuläget är att det är en man som är anhållen sedan tidigare misstänkt för ett grovt våldsbrott men jag kan inte säga vilket brott det gäller, säger hon.

ANNONS

Hur gick det till när mannen försvann?

– Jag kan inte säga något om omständigheterna utan detta kommer att utredas. Det vi kan konstatera är att mannen avvikit, hur detta gått till kommer att utredas, säger hon.

Insatsen avslutad för kvällen

Under torsdagskvällen i samband med mörkrets inbrott har polisens sökande avtagit i styrka och vid 21.30-tiden är insatsen avslutad.

– Vi har ingen pågående insats just nu och mannen är ännu inte anträffad, säger Anna Göransson.

Kommer ni fortsätta söka i morgon?

– Vi får se vilka tips som kommer under kvällen och om det är något att följa upp. Ärendet har nu lämnats över till polisens avdelning för grova brott.

ANNONS