Efterlyst tar upp fallet med Alexander

27-åriga Alexander Carlsson från Uddevalla är försvunnen sedan slutet av januari. Han sågs senast i Munkedal och polisen misstänker att han utsatts för ett brott. I kväll tar Efterlyst upp fallet där Alexanders pappa berättar om försvinnandet.

ANNONS

På torsdagskvällen tas fallet upp i programmet Efterlyst på TV3 där Alexanders pappa Sasa Filipovic berättar om oron familjen känner. Han uppmanar den som vet något att höra av sig.

– Han skulle aldrig hålla sig borta frivilligt. Det finns någon som vet mer, det är jag övertygad om, säger Sasa Filipovic i ”i kvällens avsnitt av Efterlyst på TV3, Viaplay och Viafree.

LÄS MER: Försvunnen Uddevallabo kan vara kidnappad

27-årige Alexander Carlsson sågs senast vid Hensbacka herrgård i Munkedal den 19 januari. Då lämnade han herrgården tillsammans med en kamrat. De kom i från varandra och sedan dess har han varit försvunnen.

ANNONS

– Det sista vi hörde från Alex var att han skulle till Hensbacka herrgård och att han skulle komma hem därifrån dagen efter. Sedan har inte vi hört något mer från Alex, säger Sasa Filipovic i TV-programmet.

Dagen efter anmäldes han försvunnen av sin familj och sedan dess har flera hundra frivilliga sökt efter honom i omgångar utan resultat. Både frivilligorganisationerna Missing people och Fikk har varit delaktiga i sökandet.

Kompisen beställer en taxi

I programmet säger polisens utredare Katarina Lexell att Alexanders kompis får hjälp i ett hus nära Hensbacka herrgård att beställa en taxi. Kompisen hoppar in i taxin men Alexander försvinner i väg och sedan dess har ingen sett honom.

– Både polis med hundförare, Missing people och Fikk har sökt av en stort område. Polisen ska även söka med drönare eftersom det är svår terräng att ta sig fram i, säger Katrina Lexell i programmet.

LÄS MER: Frivilliga söker efter försvunnen man i Munkedal

Den 20 februari gick polisen ut med att man misstänker att Alexander kidnappats.

– Jag kan inte gå in på varför men det finns en del saker som är konstiga som har gjort att vi valt det här sättet att arbeta, sa Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott i Fyrbodal, till Bohusläningen då.

ANNONS

Familjen har haft en tuff tid sedan Alexander försvann. Sasa Filipovic berättar om hur tufft det varit att söka efter sonen.

– Det har varit jättejobbigt att vara ute och leta efter honom i skogen. Det har varit mörkt många gånger och vi har gått med ficklampa. Riktigt obehagligt.

Sasa Filipovic har gett Bohusläningen tillåtelse att citera hans intervju i programmet.

ANNONS