Eldade ogräs och startade radhusbrand i Herrestad

Räddningstjänsten larmades under tisdagskvällen till en radhusbrand i Herrestad. Enligt polisen ska fastighetsägaren eldat ogräs och i samband med detta började det att brinna i fasaden. Ingen ska ha skadats och polisen misstänker inte något brott i samband med branden.

ANNONS
|

Det var vid klockan 19.20 på tisdagskvällen som räddningstjänsten larmades till en pågående radhusbrand i Herrestad.

Både räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.

Enligt räddningstjänsten startade branden i en yttervägg och det kom svart rök från takfoten.

– Vi har precis kommit fram till platsen och håller nu på att bryta upp väggen, där branden startat för att släcka branden, sa Simon Willner, vakthavande befäl hos räddningstjänsten strax efter 19.30-tiden.

Fyra enheter från räddningstjänsten larmades till platsen för att bekämpa branden och förhindra vidare spridning.

Enligt Bohusläningens fotograf på plats så hade räddningstjänsten rivit en del av en yttervägg och flyttat på några takplattor för att komma åt branden.

ANNONS

Finns det någon spridningsrisk?

– Det rör sig som är ett kedjehus, och skulle branden få ett fäste, så kan flera hus vara hotade, men så som läget är just nu så är branden begränsad till en del av huset, berättar Simon Willner.

Det finns i nuläget inga uppgifter om någon eller några personer befann sig i huset i samband med branden. Men enligt SOS Alarm är ingen person förd till sjukhus.

Polisen misstänker inget brott

Vid 20.30 uppgav räddningstjänsten att branden var släckt och att de hade lämnat platsen.

Polisen har upprättat en anmälan om brand, utan misstanke om brott.

– Fastighetsägaren eldade mindre ogräs i närheten av huset och i samband med detta började det att brinna i fasaden. Det var en olyckshändelse, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

ANNONS