Elever och skolpersonal mitt i bombdramat: ”Olustigt”

När en misstänkt bomb hittades i närheten av Kulturskolan så utbröt febril aktivitet bland personalen. Elever ringde och undrade om lektioner skulle ställas in och alla förbjöds att använda huvudingången. Men trots den allvarliga situationen kunde undervisningen fortsätta som vanligt.
– Polisen har under tiden som händelsen pågått varit väldigt lugna och informativa, något som gjort oss mycket lugnare, säger enhetschefen Eva Persson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Stefan Einarsson är gymnasiechef på Uddevalla kommun och berättar om de åtgärder som vidtogs i samband med att det misstänka föremålet hittades.

LÄS MER:Misstänkt föremål hittat i centrala Uddevalla – stort område spärrades av

– I samråd med polis så skapade vi en utrymningsväg på baksidan av både Margretegärdeskolan och Kulturskolan, vi har kunnat gå ut och in och lektioner har fortsatt som vanligt med enda skillnaden i att in och-utgång är på en sida. Verksamheten har alltså pågått som vanligt säger Stefan Einarsson.

Läraren: ”Olustigt”

Lotta Gustafsson är musiklärare på Kulturskolan och berättar om hur hon och hennes kollegor uppmärksammades.

– Vi satt i ett personalmöte där en av medarbetarna får ett sms om att ett misstänkt föremål har hittats i närheten av Kulturskolan. Vår chef som satt med gick för att kolla och fick kontakt med en polis som förklarade läget. Informationen som vi fick var att vi inte fick gå ut via framdörren utan endast via våran bakre dörr vilket vi gjorde vid lunchtid, säger Lotta Gustafsson, musiklärare på Kulturskolan.

ANNONS

– Flera elever som väntar på lektioner har ringt och frågat om de ska ha sina lektioner. Det blir olustigt med tanken på att ett genuint föremål skulle vara där.

Tacksam mot polisen

Eva Persson är enhetschef på Kulturskolan och hyllar polisens kommunikation i den dramatiska händelsen.

– Polisen har under tiden som händelsen pågått varit väldigt lugna och informativa, något som gjort oss mycket lugnare. Jag har inte riktigt hunnit landa i vad som hänt än, säger Eva Persson.

– Hade avspärrningarna pågått under en längre tid hade vi behövt ställa in lektoner. Tack vare det snabba arbetet fick vi vid 13 information om att det hela snart skulle vara överspelat.

ANNONS