Elever välkomnade hösten med halloweenfirande

Nästa vecka väntar höstlov för eleverna på Sinclair. Därför passade eleverna på Sinclair på att fira Halloween genom att klä ut sig under fredagen.

ANNONS
|

Isabelle Holmgren och Yusino Gillerstedt står och ler intill väggen medan flera lärare går och tittar på allas utklädnad.

Nu ska priser delas ut och en av lärarna kliver fram till deras bild som hänger bland de andra elevernas. Läraren hänger en medalj på bilden.

– Vi vann, det kan du skriva i Bohusläningen, säger Isabelle Holmgren och skrattar.

Yusino Gillerstedt och Isabelle Holmgren klädde ut sig under Sinclairs halloweenfirande.
Yusino Gillerstedt och Isabelle Holmgren klädde ut sig under Sinclairs halloweenfirande. Bild: Isabella Persson

De föreställer ett skräckinjagande nygift par. Idén fick Yusino Gillerstedt från appen Tiktok.

– Jag scrollade och såg en video som handlade om initialerna på min själsfrändes namn. Då stod det bokstaven I. Så det var perfekt, jag och Isabelle, vi var självsfränder. Så då bestämde vi oss för att göra det till verklighet under Halloween, säger Yusino Gillerstedt.

ANNONS

Som ett gift par går de vidare, iväg till kiosken, för att hämta ut sin vinst.

Inspirerad av populärt spel

Alva Olofsson och Maja Rydell var klädda i stora overaller. Dräkterna kunde både förknippas med bioodlare eller coronasäkra säkerhetsdräkter. Men det var något helt annat som deras utklädnad skulle föreställa.

– Vi har klätt oss till karaktärer i ett populärt spel som heter Among Us. Det går att spela på både dator eller i mobilen. Du kan antingen spela som en ”crew member” eller som en ”imposter”, säger Alva Olofsson.

Under dagen har de minglat runt på skolan. Coronarestriktionerna har också påverkat det traditionella firandet. Vanligtvis brukar halloweenfirandet avslutas med ett större firande.

– Vi har ju tydliga regler nu. Vi brukar avsluta med en större fest i skolans konsertlokal men den här gången har det varit mer som en vanlig skoldag och sedan fick vi under den sista lektionen titta på allas utklädnader, säger teaterstudenten Elvira Forsberg

Shadi Abdullah och Elvira Forsberg klädde ut sig under Sinclairs halloweenfirande.
Shadi Abdullah och Elvira Forsberg klädde ut sig under Sinclairs halloweenfirande. Bild: Isabella Persson

Hon kom till skolan utklädd till en vampyrbiten ängel tillsammans med Shadi Abdullah.

– Planen var att vara vampyr men min ena tand har gått sönder, men det var kul ändå, säger Shadi Abdullah.

ANNONS