Under torsdagsmorgonen bötfällde polisen elva förare under 20 minuter när förare försökte gena via Kappellevägen för att undvika vägarbetet vid Göteborgsvägen. Anders Hallqvist, trafikpolis i Bohuslän samt Dalsland och Älvsborg. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Under torsdagsmorgonen bötfällde polisen elva förare under 20 minuter när förare försökte gena via Kappellevägen för att undvika vägarbetet vid Göteborgsvägen. Anders Hallqvist, trafikpolis i Bohuslän samt Dalsland och Älvsborg. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Bild: Erik Zienau

Elva personer bötfällda – på 20 minuter

Trafikarbetet vid Hästepallarna har fått Uddevallabor att köra andra vägar – även otillåtna sådana. Under torsdagsmorgonen bötfälldes elva personer på 20 minuter när polisen bevakade Kapellevägen via Höjentorp.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Bohusläningen har tidigare berättat om vägarbetet som gör att Göteborgsvägen stängs av vid Hästepallarna i flera veckor. När det kommer till pågående vägarbeten kan även den mest tålmodige föraren börja gnissla tänder när pendlingssträckan plötsligt blivit längre eller tar längre tid att köra, något som även polisen märkt av.

Under torsdagsmorgonen kunde polisen bötfälla elva personer på 20 minuter som försökte gena förbi vägarbetet vid Hästepallarna via Kapellevägen. En genomfart som inte är tillåten för andra än moped klass 1 och boende i området.

Polisen är medvetna om riskerna för ökande trafikbrott i samband med vägarbeten och har sett liknande situationer även tidigare.

ANNONS

– Här handlar det om trafikanter som genar och tar sig själv egna fördelar på samma sätt som en person som kör i en bussfil. De som kör där är fullt medvetna om att de kan bli stoppade men chansar, säger Anders Hallqvist, trafikpolis i Bohuslän.

Vägen har varit stängd för genomfart i omkring 20 år, ett beslut som då bland annat bottnade sig i riskerna med den generellt trånga vägen, i samband med den järnvägsövergång som är placerad i en särskilt brant backe.

Detta har dock inte hindrat förare de senaste dagarna som försökt köpa sig en kortare körsträcka och vinna tid. Ett problem som har en enkel lösning enligt polisen.

– Är det ett pågående vägarbete så får man acceptera det och gå upp fem minuter tidigare när man ska köra till jobbet, säger han.

Alternativa vägar att köra under vägarbetet vid Hästepallarna är riksväg 44 eller E6.

ANNONS