Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
VM-silver. Emma Christensen firar med den svenska flaggan efter att ha tagit silver i Las Vegas.

Emma tog silver i Las Vegas

Ljungskilebon Emma Christensen som vann SM i fransförlängning i mars skördade ytterligare framgångar under VM i Las Vegas. Hon plockade med sig ett silver hem.

När Emma Christensen deltog i SM i fransförlängning i mars var hon där för att se och lära. Istället slutade det med ett SM-guld och en plats i Lashwars, världsmästerskapen i ögonfransförlängning, i Las Vegas. Nu har hon kommit hem till Ljungskile med ett tyngre bagage än det hon hade med sig över Atlanten, hon tog nämligen med sig en silvermedalj. Emma Christensen är glad över framgångarna hon skördat men hon hade hoppats på en medalj i en annan valör.

– Det är en sak att komma etta och en annan att komma tvåa. Jag ville ju vinna, säger hon.

I finalen gjorde sex personer upp om VM-guldet som en amerikanska till slut vann.

När tävlingen startade var Emma taggad men hade lite svårt att komma igång.

– Jag var skitnervös. Vi har en timme på oss att göra ett öga. De första minuterna av tävlingen stod jag bara och skakade, säger Emma Christensen.

Efter ett par minuter hade hon samlat sig och kunde köra på.

– Det var bara att försöka koppla bort allt runtomkring. När jag kom över nervositeten var det bara att speeda på, säger hon.

När arrangörerna skulle presentera vinnarna blev det stressigt för Emma.

– De pratade om allt möjligt, så jag fick gå fram till arrangörerna och säga att jag måste skynda iväg till flygplatsen om 20 minuter.

Arrangören skyndade på och Emma kunde hämta sitt pris i all hast. Därför fanns det heller ingen tid till att fira framgången på plats i Las Vegas.

– Det var det bara att springa iväg till planet, säger hon.

Nu funderar hon på att delta i en tävling som hålls i London i augusti.

– Den ska vara väldigt tuff, men att tävla är så roligt. Det är något i pressen och tävlingsmomentet som utlöser någonting i mig, säger hon.