Emmas videohälsning över stängda gränsen

När sjuåriga Emma i Norge insåg att det inte skulle bli någon påsklovsresa hem till pappa Robins föräldrar i Uddevalla tog hon saken i egna händer, och skickade en kärleksfull videohälsning över den coronastängda gränsen i stället.

ANNONS
|

Emmas pappa Robin Hermansson är född och uppvuxen i Uddevalla, men eftersom hennes mamma Kristin Sörli är från Norge bor familjen, som också består av Emmas tre år yngre lillebror Lucas, i dag tillsammans i orten Jessheim strax norr om Oslo.

Vanligtvis brukar de ofta hälsa på i Uddevalla, där Robins båda föräldrar och två yngre syskon fortfarande bor. Lika ofta brukar de kunna få familjärt finbesök från Sverige till huset i Jessheim.

"Hon saknar farmor och farfar"

Men sedan Norge stängde gränsen mot Sverige på morgonen den 16 mars är inget av detta längre möjligt, på obestämd tid.

– Vi tycker det är bra med tilltagen som Norge satt in här i landet, många norrmän ställer sig lite frågande till varför inte Sverige gör som resten av världen, säger Robin.

ANNONS

– Självklart är det synd att man inte får besöka Sverige och familjen, men om det är det som måste till för att stoppa corona så får man väl följa de reglerna.

När det stod klart för Emma att det inte kan bli något sedan länge inplanerat påskbesök hos släktens svenska gren i Uddevalla bestämde hon sig för att spela in en filmhälsning i stället.

– Emmas tankar kommer ju fram i videon, men hon saknar farmor och farfar, mina syskon, min brors flickvän och mina föräldrars hund Oya, säger Robin.

Sjuåriga Emma tillsammans med tre år yngre lillebrodern Lucas.
Sjuåriga Emma tillsammans med tre år yngre lillebrodern Lucas. Bild: Privat
ANNONS