Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

En död när vandrarhem började brinna

Strax innan klockan sex på söndagsmorgonen började det brinna på ett vandrarhem i Ljungskile. En person är död och två personer är anhållna på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand.

Klockan 05.45 på söndagsmorgonen fick räddningstjänst och ambulans larm om att det brann på ett vandrarhem på Ulvön i Ljungskile. Ett omfattande släckningsarbete påbörjades och efter en stund hittades en livlös person inne i det brandhärjade huset.

En person avliden

Vid 17-tiden bekräftade polisen att personen hade hittats död.

– Det har anträffats en avliden person på platsen i samband med teknisk undersökning, säger polisens pressinformatör Peter Adlersson.

Personen är ännu inte identifierad och därför är inte några anhöriga underrättade.

Två män anhållna

I inledningsskedet skrevs en anmälan om mordbrand. Strax efter lunchtid på söndagen meddelade polisen att två män nu sitter anhållna, på sannolika skäl, misstänkta för grov mordbrand. Det ska handla om en man i 60-årsåldern och en man i 30-årsåldern. Enligt jourhavande förundersökningsledare har inledande förhör med de båda misstänkta hållits under söndagen.

Omfattande teknisk undersökning

Exakt hur branden gick till är i nuläget inte känt, men under dagen utförde polisen en omfattande teknisk undersökning på platsen. 

Texten uppdateras.