En död efter olycka på E6

En person har avlidit efter en allvarlig bilolycka på E6 vid Hogstorp. Anhöriga är underrättade. Enligt räddningstjänsten var det en lastbil, en lätt lastbil och en personbil som krockade.

ANNONS
|

En kvinna i 75-årsåldern har avlidit efter en allvarlig bilolycka på E6 i norrgående riktning vid Hogstorp i Uddevalla.

– Kvinnan som dog körde bilen, hon avled på plats. Ytterligare en person har förts till sjukhus med lindriga skador, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Det var vid 02.35-tiden som larmet om olyckan först kom in. Räddningstjänsten begav sig till platsen med fem enheter och tre ambulanser tillkallades. Initialt skickade man även en helikopter, men denna vände tillbaka redan innan ankomst.

Enligt polisen kolliderade troligen en personbil först med en lätt lastbil, och därefter kom en större lastbil och körde in i olyckan.

ANNONS

– Vi vet inte exakt vad som hänt. Vi ska höra alla inblandade och eventuella övriga vittnen. Olyckan kommer att utredas av trafikpolisen, säger Peter Adlersson.

Polis ska utreda dödsolyckan

En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats, meddelar polisens jourhavande förundersökningsledare i Fyrbodal. De inblandade fordonen har tagits i beslag för utredning.

– Det är rutin när det är dödsolyckor att man tar fordonen i beslag för att utreda om det är något tekniskt fel som kan ha orsakat olyckan, säger Peter Adlersson.

Vägen var helt avstängd vid olycksplatsen under räddnings- och bärgningsarbetet. Strax efter 06.00 meddelade dock räddningstjänsten att vägen åter var fullt framkomlig i båda riktningar.

ANNONS