Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

En person gripen för rånet

Under natten mot lördag grep polis en misstänkt efter rånet mot butiken i centrala Uddevalla.

En person har gripits efter rånet mot Jacobs Matcenter på Södra Drottninggatan. Det bekräftar Hans König, inre befäl på polisen i Uddevalla.

- Vi har en gripen gärningsman som är misstänkt för rånet. Han är anhållen. Det pågår ett utredningsarbete för att stärka misstankarna, säger han.

Exakta omständigheter kring hur mannen greps, eller andra detaljer om mannen, kan inte Hans König gå in på. Mannen ska dock ha gripits i en bostad.

- Han greps i en bostad, men om det var hans vet jag inte.

Det var vid 19:30-tiden på fredagen som en man kom in i butiken och började plocka på sig varor. När han gick ut ur butiken följde personal efter och mannen drog då en pistol och hotade dem med. Det är oklart vad, om nåt, rånaren fick med sig. Han försvann från platsen efteråt.

Polis satte in både hundpatrull och helikopter i sökandet efter rånaren. Vid 20-tiden hittades en pistol i närheten av butiken som togs i beslag. Möjligtvis rör det sig om en attrapp.

- Ett vapen är anträffat men man kan inte säga nåt om vad det är förrän man har gjort en teknisk undersökning, säger Hans König.