Erika och Emil har tatuerat in Uddevalla på kroppen

Korpar, klocktornet och Uddevallabron. För Uddevallaborna Erika Gabrielsson och Emil Andersson var det självklart att hemstaden skulle förevigas på kroppen. Här berättar de om hur deras tatueringar blev till.

ANNONS
|

– Jag är född och uppväxt i Uddevalla, så varför inte liksom. Jag är väl Uddevallapatriot, säger Emil Andersson, som har täckt hela ryggen med motiv från ”Korpstan”.

Första tatueringen han gjorde var stjärnor på högerarmen som 16-åring och som med tiden har växt till en ”sleeve”, det vill säga en heltatuerad arm. I dag är båda armarna tillsammans med ryggen täckta med tatueringar.

LÄS MER:Här är läsarnas tatueringar

Föräldrarna var till en början avigt inställda till kroppsbesmyckningen berättar han, men i takt med att hans syskon följt samma spår har även motståndet minskat.

– Min pappa såg ryggen innan den var helt färdig. Jag låg i soffan och hade bett min bror att smörja mig med Tigerbalsam för jag hade ont i ryggen. Jag tänkte inte på tatueringen över huvud taget. Så kommer han plötsligt in i vardagsrummet, säger han och skrattar när han minns några år tillbaka i tiden.

ANNONS

Började med två korpar

Tusentals kronor senare och efter många timmar av smärta visar tatueringen nu en tavla av Uddevalla på ryggen.

Även Erika Gabrielsson hyllar hemstaden, fast i hennes fall är det högerarmen som är täckt med motiv som symboliserar Uddevalla. Klocktornet har en framträdande position, liksom eklöven och korparna.

LÄS MER:Här är läsarnas tatueringar – del 2

– Jag är född här, jag gillar Uddevalla. Det här är min enda tatuering i färg, berättar hon och fortsätter.

– Mina tatueringar är inte så genomtänkta. Jag ville ha nåt som är Uddevallatema, lite från hav till skog typ. Det är nåt som vi har spånat fram under tiden. Vi började med två korpar och så fyllde vi på allt eftersom.

LÄS MER:Här är läsarnas tatueringar – del 3

För Emil Andersson var korpmotivet självklart och klocktornet likaså. Men inte heller här fanns någon färdig tanke från början, mer än att han ville göra en ryggtatuering och att han vill göra nåt annorlunda.

Många vill ta kort

– När man funderar på vad som symboliserar Uddevalla så är det främst statyn, så den började vi med, och sedan tillkom klocktornet och bron. Det blir lite som en tavla. När man är vid stranden och badar, då är det många som kommer fram och vill ta kort och så, säger han.

LÄS MER:Uddevalla får egen tatueringsmässa

Både Erika Gabrielsson och Emil Andersson har lagt många timmar, i storleksordningen fem, sex sittningar, för att få färdig sina motiv. Utifrån deras idéer har motiven vuxit fram i samarbete med tatuerarna. I Erika Gabrielssons fall Timour Gembickij och för Emil Andersson var det Rex Hermansson.

ANNONS

– Han är en nära vän så det känns bra, säger Emil Andersson.

Erika Gabrielsson och Emil Andersson är bara två av alla som har skickat in ett bidrag i Bohusläningens tatueringstävling. Hittills har tidningen översköljts av tatueringar och antalet bidrag uppgår nu till flera hundra. Än är tävlingen inte avgjord, men till dess passar vi på att berätta historien bakom några av dem.

ANNONS