Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ett halvårs väntan för den perfekta Uddevallabilden

I nästan ett halvår har Tobias Åberg väntat på den perfekta bilden. Och till slut gick det. På drygt 8 kilometers avstånd från Uddevallabron lyckades han fånga ögonblicket när månen gick upp bakom bron.

Den 29-åriga ingenjören Tobias Åberg har mätt, räknat och klurat för att få till den perfekta bilden när månen går upp bakom Uddevallabron. Och igår, den 25 oktober, fick han till det.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Idén föddes för snart ett halvår sedan och för att få det rätta tillfället har jag behövt vänta sedan dess, eftersom det händer väldigt sällan. Det är lite klurigt med höjd, grader och månen vid en viss tidpunkt. Och sedan hur man står i förhållande till bron, säger Tobias Åberg.

Tobias Åberg.. Bild: Privat

Klockan 18.36 stod han på Vindön och fotade.

– På 8,6 kilometers avstånd från Uddevallabron lyckades jag fånga bilden på månen när den gick upp bakom bron. Det var en fantastisk upplevelse att stå där och se hur det "brinnande klotet" långsamt steg upp bakom bron. I bakgrunden syns Uddevalla, säger Tobias Åberg och fortsätter;

– Jag fick gå lite tidigare för att hinna tajma in det hela. Månen rör sig väldigt snabbt i förhållande till bron så man får vara beredd och inte fippla för mycket.

Tobias Åberg bor i Ljungskile och har tidigare uppmärksammats för sina fantastiska norrskensbilder. Så vem vet vad som kommer härnäst...

http://www.gp.se/nyheter/västsverige/spektakulärt-norrsken-över-västsverige-1.4810220