Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ellinor Hermansson, instruktör på Motionshuset i Uddevalla. Bild: Lasse Edwartz
Ellinor Hermansson, instruktör på Motionshuset i Uddevalla. Bild: Lasse Edwartz

Experten: Så blir träningsåret 2019

Träning på recept, kortare pass och appar. Ellinor Hermansson är instruktör på Motionshuset i Uddevalla. Hon siar om det kommande träningsåret.

1. Fler och fler över 65 år har börjat träna, både gym och gruppträning. Men framför allt är det vad vi kallar cirkelträning; maskiner som är logiska att förstå och vars motstånd är luft. Detta innebär att ju snabbare du gör en rörelse desto tyngre blir den. Detta varvat med mellanstationer där man gör klassiska övningar som till exempel situps, armhävningar eller någon pulshöjande övning.

LÄS MER: Den här besattheten av röven orkar jag bara inte med

2. Gruppträningen kommer ”tillbaka”. Den har väl egentligen aldrig varit ute, men träning som utförs själv har länge varit populärt. Nu märker vi hur salarna fylls igen, kanske mycket också på grund av nästa punkt.

3. Korta och intensiva gruppträningspass. Man vill gärna blanda sin träning vilket har gjort att vi nu har flera 30-minuterspass att välja på. Man kan alltså kombinera till exempel bodyattack med core, bodypump med bodybalance och så vidare.

LÄS MER: Barre – piruetter och pliérs för en spänstig bakdel

4. Träning på recept dyker upp allt oftare. Vi har samarbete med vårdcentralerna och läkarna skriver ut träning som medicin för allt fler av sina patienter.

5. Om man tar ett varv på gymmet så ser jag allt fler med träningsklockor på armen. Dessutom verkar många som tränar använda diverse appar eller färdiga träningsprogram på Youtube. Så tekniken får bli punkt fem på trendlistan.

6. Klassikerna håller fortfarande. Vi ser ingen minskning på intresset för till exempel spinning, löpning eller bodypump och speciellt nu, veckorna efter nyår så är salarna fulla!

LÄS MER: Visst är det möjligt att ändra vanor